b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_12_DSCI3330.JPG

3 грудня в Україні відзначають Міжнародний день інвалідів. Безумовно, цей день не є святковим. Проте він нагадує про необхідність створення для інвалідів у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей та творчого потенціалу.

Тому важливим є впровадження у життя всіх норм чинного законодавства для вирішення проблем громадян з особливими потребами, щоб кожен відчував себе захищеним та потрібним суспільству.

Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з надмірними потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.

Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю.

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

У неділю, 2 лютого, в Семенівській музичній школі, для глядачів: людей з особливими потребами та пенсіонерів, силами членів художньої самодіяльності, було проведено концерт. Ансамбль «Надія» (художній керівник Світлана Дяченко), Микола Буланий, Євген Третяк, Василь Новохацький учні музичної школи радували глядачів своїми чудовими виступами.

Захід відвідали голова ОТГ Людмила Милашевич та заступник голови ОТГ по соціальних питаннях Алла Оніпко. У своєму виступі Людмила Павлівна сказала, що завжди допомагала людям з особливими потребами і надалі буде робити все необхідне для потреб осіб з інвалідністю. Вона наголосила, що наполегливості та цілеспрямованості цих людей можуть позаздрити багато практично здорових людей.

Любов ГРЕК

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# мішель 11.12.2018, 11:45
От як так виходить... ІНВАЛІДИ живуть цікавоим насиченим життям . а здорові - мучаться... ^_)