b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_12_car-crashhh.jpg

Кілька тисяч людей півдоби стояли у 20-кілометровому заторі під Хоролом. Повільний рух автомобілів відновили зранку.

Через хуртовини увечері 25 грудня на трасі біля міста Хорол утворився 20-кілометровий затор. Кілька тисяч людей опинилися у сніговому полоні на трасі М-03 Київ-Харків. Шляховикам разом з поліцією вдалося розблокувати дорогу, але зі сторони Києва водії виїхали на зустрічну смугу рух знову зупинився. Про це повідомила Служба автомобільних доріг у Полтавській області.

Поліція перекрила рух для роботи техніки автодору між селами Красногорівка та Червоне. Також було створено 3 пересувні пункти обігріву.

Ситуацію ускладнює те, що деякі водії, порушуючи Правила дорожнього руху, скупчуються в декілька рядів і їдуть проти руху транспорту. Тоді проїзд зупиняється навіть для спецтехніки. В деяких випадках дорожня техніка заблокована разом з іншим транспортом.

Станом на 6-ту ранку, проїзд ще був заблокований, але вже близько 8-ої, 9-ої, автомобілі почали рухатися. У САД сподіваються, що ситуація не повториться і ніхто не заважатиме проїзду спецтехніки. В іншому випадку рух знову зупиниться.

Окрім того, був ускладнений рух на автошляху Золотоноша – Кременчук (траса Н-08) поблизу села Липове. Станом на 9-ту ранку, в заторі перебувало близько 50 автомобілів. Для 125 людей організували пункт обігріву в приміщенні школи села Святилівка, а також 2 мобільних пункти.

За інформацією Служби автодоріг та ДСНС Полтавщини, упродовж доби було розчищено майже 1200 км. Для ліквідації наслідків негоди залучено майже 130 дорожників та понад 100 одиниць техніки – піскорозкидачі, солетруси, навантажувачі, автогрейдери, трактори з відвалами 5-ти підрядних компаній. До Полтавської області додатково направили важку інженерну техніку (ІМР – МЦШР ДСНС України та БАТ – Навчального центру ОРС ЦЗ ДСНС).

ІВ «Полтавщина»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!