b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_04_bozhko.jpg

Український історичний фільм-екшн режисера Олексія Шапарєва «Крути 1918» вийшов у прокат 7 лютого 2019 року.

Художній фільм за реальною історією бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року. Проект фільму став одним з переможців IX конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно у сесії ігрових тематичних фільмів (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці Бою студентів під Крутами) та отримав 26 млн грн державної фінансової підтримки при загальному бюджеті 52 млн грн.

Зйомки фільму стартували 8 вересня 2017 року в колишній резиденції Віктора Януковича Межигір’ї, де відтворені французькі локації стрічки. Основні зйомки тривали протягом жовтня-грудня і знімалися здебільшого у Києві — Софійська площа, Київська фортеця, вулиці міста. Саму станцію Крути, яка розташована в Чернігівській області, знімали у селі Сигнаївка Черкаської області.

У зйомках в цілому було задіяно близько 1000 акторів і 2000 одиниць зброї. У зйомках батальних сцен брали участь 150 військових Нацгвардії України.

Фінальні титри складаються з історичної довідки, що супроводжується слайд-шоу зі світлин учасників бою під Крутами. Серед них і наш земляк Микола Васильович Божинський-Божко, якого у 22-річному віці розстріляли більшовики.

«Семенівські вісті»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# святослав 14.04.2019, 18:04
,,Стільки,, тут коментарів - земляку Герою, від ,,вдячних,, семенівців , що його Душа ,,спокійна,, - кров , пролита за Україну і її НЕВДЯЧНИХ нащадків була ,,недаремною ,, ! Яка , дійсно, в Семенівці - чорна НЕВДЯЧНІСТЬ і БАЙДУЖІСТЬ до тих , хто віддав своє життя за ВЛАСНУ , НЕЗАЛЕЖНУ Україну ! Очевидно , в Семенівці ВІДСУТНІ люди , яким близька НАША Історія . Про ,,вчителів,, ,, інтеліґенцію,, годі вже й говорити !Якщо це - НЕДОСЯЖНЕ , то чи варті ви ГІДНОГО життя ?!
# Орион 14.04.2019, 19:58
Пропоную надати Святославу нік "НЕДОЛУГИЙ" Бо читаючи його рядки втрачаєш всякий сенс , яку думку хотів висловти чоловік? Та й чоловіком його назвати важко...що ти верзеш? В Семенівці були ГЕРОЇ а не бандерівський рух. Регіони щось підтримували. "Про ,,вчителів" - ти до них себе відносиш? Для СЕМЕНІВКИ - ти просто гидкий і поганий!!! ФУ-У-У!!!!
# мішель 15.04.2019, 12:40
На чолі підпілля Полтавської області став Ярослав Максименко («Мудрий»). Після його арешту німцями влітку 1942 року, провідником став Бойко («Микола»), який також зазнав нацистських репресій. Наприкінці весни 1943 року, за дорученням Крайового проводу Південноукраїнських земель, Полтавський обласний провід ОУН-р перебрав Василь Пастушенко («Кальба»), який перед тим очолював визвольну боротьбу у Запорізькій області.
# мішель 15.04.2019, 12:41
Загалом, за підрахунками співробітників УНКДБ, у Полтавській області були створені близько двох десятків районних організацій із центрами в населених пунктах: Яготин (тепер – Київська область), Золотоноша (тепер – Черкаська область), Кременчук, Лубни, Нові Санжари, Гельмязів, Градизьк, Оржиця (тепер – Черкаська область), Решетилівка, Диканька, Нехвороща, Ковалівка, Шишаки, Гребінка, Пирятин, Кишеньки тощо.
# святослав 19.04.2019, 15:58
риго-рибако-оріоно- ...і т.д. ! Я вже тобі , і таким як ти - антиукраїнським манкуртам відповідав - НЕ СМЕРДІТЬ на УКРАЇНСЬКИЙ - КОЗАЦЬКІЙ землі , або - ЗГИНЬТЕ , ,,як роса на сонці,, ! Невже ви такі ТУПІ чи ,,самовпевнені,, у своїй безкарності і ненависті до України ?! Ваш час стрімко добігає , реваншу - НЕ БУДЕ , зате БУДЕ розплата за ВСІ ваші злочини , у тому числі і кримінальні ! Так що , не дратуй українців , і не накликай , дочасно біду , на свою НЕРОЗУМНУ голову !
# вася 19.04.2019, 18:45
святославе,не відчитуйся за всю Україну.Як ти думаєш хто більший патріот,той що розбудовував державу,зробив її однією з наймогутніших у світі,чи той хто горлопанить пусті лозунги і роздеребанює те що надбало старше покоління.Уже майже 30 років крадете і ніяк не можете розікрасти вщент.У старшого покоління свої герої і є прислів"я,нетреба лізти зі своїм статутом в чужий монастир.
# мішель 19.04.2019, 19:09
ВАСЬОК...Не державу. а.регіон держави....Держава.це коли АРМІЯ СВОЯ Є.і коли гроші свої є.а то була ГУБЕРНІЯ.Тож дерибанили УКРАЇНУ- бувші губернатори зі своїми замами і їх прихвостні.що ніяк від СССРу не відвикнуть...А от з чим я погоджуюсь.так це з тим .що герої у кожного свої і покоління тут ні до чого.як би тобі того не хотілось....
# вася 20.04.2019, 03:30
мішель,не треба городить нісенітницю.Зараз Україна це фактично американський штат який управляэться з США.Вибори показали скільки ваші американсікі прихвоснті набрали голосів.Більшість людей тільки зараз зрозуміла як тоді жилося зрівнявши нинішнє жебрацьке життя особливо на селі.Євросоюз це той самий СССР тільки у сто разів гірший.
# мішель 20.04.2019, 05:49
Так не городи дурниць..Я Тільки за...Навіщо ти змішав Америку з
Європою...УКРАЇНА така підконтрольна.що ігнорує американських прихвостнів |-) ЦІкаво .якти більшість прихильників СССРу підрахував 8) ....ФАНТАЗЕР РІДКІСНИЙ :-*
# Орион 19.04.2019, 17:53
Сильно сказано! Стверджуюче! Пройнявся! Повторно читаю книги з історії! Не сплю вночі!
# вася 20.04.2019, 03:59
https://www.youtube.com/watch?v=c0XxtXnYZEQ