b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_06_eneida.jpg

Цьогоріч у вересні виповниться 250 років з народження відомого українського письменника, поета, драматурга Івана Петровича Котляревського.

Талановитого митця подарувала Україні Полтавська земля, тому де, як не в Полтаві мають видаватися найкращі видання його творів.

Книги «Енеїда» та додаток до неї «Смачного від Енея» побачили світ у 2003 році. У першій книзі сама «Енеїда», а в другій взяті з неї кулінарні рецепти, що їли наші пращури. В анотації до неї йдеться:

«Усе в «Енеїді», пов’язане з їжею, стає матеріалом книги Віталія Петровича Закладного, а разом з поемою Котляревського – це вишукана насолода для ока і розуму, котрою не варто обділяти і шлунок, дозволивши йому порозкошувати однією з описаних у книзі страв і черговий раз підтвердити, що в українців, можливо, менш гастрономічно спокушених за французів, є чим усмак вдовольнити душу».

Наша редакція завітала до міста Полтави на видавництво «АСМІ», поспілкувавшись із творчим колективом, що у 2003 році видав першу на полтавській землі «Енеїду»:

«Семенівські вісті»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!