b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_06_19062019.jpg

Сьогодні, 19 червня, всі постійні комісії районної ради зібралися в малій актовій залі, щоб попередньо обговорити питання чергової 29 сесії. До основного переліку порядку денного майбутньої сесії включено 13 питань та, окрім того, депутатам запропонували розглянути додаткові.

Коротко про головне...

ДМШ стане ДМШ

Семенівська районна рада (голова Віктор Юрченко) на правах власника планує перейменувати дитячу музичну школу на дитячу мистецьку школу. Такі зміни є віянням часу, адже рекомендовані державою і відповідними законопроектами. Вони торкнуться не лише перейменування закладу культури – розшириться і спектр послуг, які надаватимуться: малювання, бісероплетіння, квілінг тощо. Це, в основному, гуртки, що зараз діють на базі Семенівського Будинку дитячо-юнацької творчості, тобто в перспективі БДЮТ, як організація, може приєднатися до складу Семенівської дитячої мистецької школи.

Зміниться також і керівництво закладу – за результатами конкурсного відбору новим директором ДМШ мають призначити Олену Долину. Трудовий договір з Оленою Михайлівною розрахований на 1 рік.

Із архівів «ТРК-Інформ»:

«Світанок» у Наріжжі — наповнювати

Настало літо, а значить час думати про оздоровлення та відпочинок підростаючого покоління. Єдиний на території району КДОТ «Світанок» (директор Людмила Мельник) готовий прийняти дітей пільгових категорій, але, за попередніми даними, працюватиме не на повну потужністю. На першу зміну, що стартує 20 червня, до Наріжжя прибуде близько 40 дітей при максимальній наповненості 60. Для належного функціонування табору районна влада та створила всі умови, а сільські ради готові оплатити частину путівки батькам зі скрутним фінансовим становищем.

Незрозумілою при такому розкладі залишається позиція батьків, котрі чи із небажання займатися тяганиною з документами, чи з елементарної необізнаності про таку можливість, не прагнуть, щоб їхні діти влітку були оздоровленими...

Окрім того, турбує позиція Семенівської ОТГ (голова Людмила Милашевич), яка мало того, що взагалі не бере участі у виділенні коштів на путівки до районного комунального табору, а й, навіть, не спрямовує ті фінанси, які цільово виділяє обласна рада на «Світанок» (у підсумку кошти повертаються до бюджету області).

Школу у Демянівці — реорганізувати

На 1 вересня у Демянівській ЗОШ І-ІІ ст. за підрахунками буде навчатися 23 учні, тобто, державою фінансуватися вона не буде (ліміт – 25 учнів). У Погребняківській громаді (голова Антоніна Мошківська) вже прийняли відповідне рішення: реорганізувати у початкову школу. Місцеві мешканці, батьки згодні на те, щоб діти навчалися у Погребняках та Оболоні, але позиції розділилися.

Із підвезенням проблем немає, але було б недоцільно і нераціонально запускати два маршрути, щоб підвозити школярів із одного села. Ще одна важлива задача для депутатів – контроль над збереженням приміщення.

Школу у Вербках — закрити

Насправді ж Вербківська ЗОШ І ст. фактично не функціонує, адже станом на 1 вересня тут залишиться 3 учні. У центрі громади (с. Устимівка) вже є належні умови для навчання, в тому числі й дошкільнят (нещодавно тут відкрили дитсадок). Тому школа припинить діяльність лише як юридична особа. Після цього потрібно також проконтролювати за збереженням будівлі.

Медичні питання: «Лісняк так Лісняк»

У блоці питань, що стосувалися охорони здоров’я, виступила головний лікар КП «Семенівський центр ПМСД» Тамара Мазанько. Тамара Михайлівна відзвітувала про фінансове становище первинної ланки районної медицини за І квартал року. Вона висловила стурбованість тим, що Національна служба здоров’я постійно занижує показники фінансування.

Питання, що стосувалися центральної районної лікарні (головний лікар Олександр Романюк), – це затвердження положення та утворення Спостережної ради при КП «Семенівська ЦРЛ». Даний орган створюється для контролю над діяльністю медзакладу, взаємодії з вищим керівництвом для вирішення питань з фінансуванням тощо. Це такий собі аналог Громадської ради (голова Олена Душко) при Семенівській РДА (Віктор Федоренко). До складу Спостережної ради можуть входити працівники ЦРЛ, компетентні органи та, за бажанням, народні обранці.

Депутати Валерій Книш і Сергій Семигреєнко («Рідне місто») висловили особисті побажання щодо деяких кандидатур. Вони бажають бачити у складі цієї ради досвідченого медика-управлінця, екс-головлікаря Анатолія Назаренка та колишнього працівника лікарні, а нині активного блогера, Олега Лісняка.

Порядок денний:

  1. Про внесення змін до показників районного бюджету на 2019 рік.
  2. Про призначення директора Семенівської дитячої музичної школи.
  3. Про перейменування Семенівської дитячої музичної школи.
  4. Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва об`єктів, що споруджуються за рахунок коштів районного бюджету.
  5. Про організацію підготовки до літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2019 році.
  6. Про затвердження висновку про вартість легкового автомобіля.
  7. Про затвердження звіту про незалежну оцінку нежитлового приміщення.
  8. Про реорганізацію Дем’янівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.
  9. Про затвердження Статуту Дем’янівської початкової школи.
  10. Про припинення юридичної особи Вербківської загальноосвітньої школи І ступеня.
  11. Про затвердження Положення про Спостережну раду при Комунальному підприємстві «Семенівська центральна районна лікарня».
  12. Про намір утворити Спостережну раду при Комунальному підприємстві «Семенівська центральна районна лікарня».
  13. Про надання матеріальної допомоги.

P. S. Пленарне засідання XXIX сесії районної ради відбудеться у вівторок, 25 червня, о 10:00 год. Пряма трансляція, як завжди, лише на нашому сайті.

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Засиратор жизнєй брехунів 19.06.2019, 12:59
назаренко і лісняк?ці точно сработаються |-) |-) |-) |-) |-) |-)
# Romashka 19.06.2019, 13:01
перепрошую, а хто такий Лісняк?
# Засиратор жизнєй брехунів 19.06.2019, 13:02
там же написано ,,актівний блогєр,,
# мішель 19.06.2019, 18:03
ВАСЮ ЗНАЄШ???А ТО НАВПАКИ.... |-)
# Роза 20.06.2019, 06:48
Якщо ви знаєте Олега, то вам не відомі поняття часового провалля і прогресивного комунізму)))))))
# белка 19.06.2019, 13:07
Цитую Засиратор жизнєй брехунів:
там же написано ,,актівний блогєр,,

ага. тіпа Шарія чи Вата шоу
# Romashka 19.06.2019, 13:07
На мою думку, "Світанок" уже втратив свою актуальність. Умови - не найкращі, в Сулі кожного року знаходять якусь гидоту, то в чому ж оздоровлення?
# Засиратор жизнєй брехунів 19.06.2019, 13:15
воно все так.тіки світанок не на сулі :-) :lol:
# Чорне то журба 19.06.2019, 13:19
Цитую Romashka:
На мою думку, "Світанок" уже втратив свою актуальність. Умови - не найкращі, в Сулі кожного року знаходять якусь гидоту, то в чому ж оздоровлення?

Ви праві, але не всі мають змогу їздити по "елітних" таборах.Треба берегти і цінувати те, що є.Моя така думка
# Лара Крофт 20.06.2019, 08:44
Цитую Роза:
Якщо ви знаєте Олега, то вам не відомі поняття часового провалля і прогресивного комунізму)))))))

..і старческого маразма
# Ясне сонечко 20.06.2019, 11:07
Які напружені 1.5 години. Прямо зав'язка, кульмінація і роз'вязка 8))
# мішель 20.06.2019, 12:16
а чи не краще назвати Семенівська школа мистецтв...А то " мистецька" -. якось стрьомно...