b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_06_27750867_191372398114532_62810497625181309_n.jpg

18 червня, на пленарному засіданні чергової Х сесії Терешківської сільської ради депутати більшістю голосів проголосували за недовіру сільському голові Наталії Туркеніч та дострокове припинення повноважень.

Рішення прийняли більшістю голосів. Із 23 присутніх депутатів (загалом в раді 26 обранців) 20 проголосували «за». Голосування було таємним. Додамо, спочатку група депутатів з 10 осіб ініціювала позачергове засідання сесії, про що є відповідна пропозиція, з якою можна ознайомитися на сайті сільської ради. Але, зрештою, пропозицію про недовіру та відкликання сільському голові внесли під час чергової сесії. Серед тих, хто ініціював пропозицію депутат Олександр Яковцов. Він пояснив своє рішення таким чином:

– Це пов’язано з ненаданням достовірної інформації головою сільською ради. Я, як член бюджетної комісії, в багатьох рішеннях голосував проти, бо не знав за що голосую, оскільки повної інформації мені не надавали. Сесії організовувалися з порушенням регламенту, ніхто за 10 днів не повідомляв, не надавав проекти рішень.

Нині обов’язки сільського голови виконує секретар Терешківської сільської ради Лариса Сердюк. – Депутати вже не вперше ініціювали рішення про відкликання. Раніше було в лютому, але тоді не набралася відповідна кількість голосів, – додала Лариса Сердюк.

Нагадаємо, в законі України «Про місцеве самоврядування», ст. 42, п. 3, йдеться, що в разі дострокового припинення повноважень голови, особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження міського голови, повинна не пізніш як на п'ятнадцятий день, звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів міського голови. Таке клопотання розглядається Верховною Радою України не пізніше ніж у дев’яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень відповідного сільського, селищного, міського голови.

Наталія Туркеніч, уже колишня голова Терешківської об’єднаної громади, каже, що буде оскаржувати депутатське рішення в суді. – Юридично закон на моєму боці. Закон не передбачає, що депутати можуть відкликати голову. От, розумієте, депутати районної ради обирають голову, депутати обласної ради – голову обласної ради, а на місцях люди обирають. І треба розділяти свої повноваження, – переконана Наталія Туркеніч.

Нагадаємо, це вже не перша об’єднана територіальна громада в Полтавській області, які лишилася без очільника. У березні минулого року склав свої повноваження голова Великосорочинської ОТГ Павло Полєков. Ще раніше з посади звільнилися голова Драбинівської сільської ради Зоя Короленко та багаторічний очільник Решетилівської ОТГ Володимир Кузьменко. А у вересні 2018 року депутати Полтавської міської ради відправили у відставку Олександра Мамая.

Ольга ПРАВДЕНКО

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Засиратор жизнєй брехунів 20.06.2019, 08:38
намьок понятний.тіки наші депутати какаются даже при самій мислі про ето ^_) );(
# Лара Крофт 20.06.2019, 09:04
справжні "слуги народу"
# Romashka 21.06.2019, 19:49
Думаю, в нашої мерині (чи як там за новими правилами) давно потрібно відібрати булаву. Але є ще одна проблема: кому її віддати?
# Злидня 24.06.2019, 12:40
Як вони тепер без голови?Самоліквідуються? |-)