b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_lapis.jpg

29 червня в Лубнах пройшов концерт за участі гурту «Ляпіс-98», організатором якого виступив кандидат в народні депутати в ВО №148 Ігор Лінчевський. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ, котрі відвідали захід.

Концерт відбувся на Володимирівському майдані в Лубнах та був приурочений до дня Конституції України. Окрім гурту «Ляпіс-98» виступали гурти «Big Band» та «Radio stars».

Захід розпочався близько 19 години. Спершу на сцену піднявся кандидат Ігор Лінчевський та привітав присутніх зі святом, після чого розпочався виступ гуртів «Big Band» та «Radio stars». Під час їхніх виступів біля сцени були розміщені агітаційні намети кандидата, а також мікроавтобус з символікою Ігоря Лінчевського. В наметах розповсюджувалась агітаційна продукція кандидата, а саме газета кандидата, повітряні кульки, футболки та кепки з написом: «За Ігоря Лінчевського. Новий час – нові можливості». Газета кандидата містила вихідні дані.

Також на заході був присутній та виступив зі словами підтримки на користь Лінчевського кандидат в народні депутати в ВО №94 та нардеп останнього скликання Ігор Мосійчук.

Перед виступом гурту «Ляпіс-98» була прибрана вся агітаційна продукція кандидата. Також не було й обіцяної фанзони. Нагадаємо, напередодні концерту в агітаційних наметах кандидата Лінчевського в Лубнах розповсюджувались запрошення до окремо обладнаної зони.

«Ми не можемо виставить фанзону, бо «Ляпіс» не вийде, якщо є агітація. Він трошки невміняємий. Він в своїх контрактах пише, що він є аполітичний», – пояснила агітаторка Лінчевського.

Згідно з частиною 23 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

За коментарями звертайтеся:

Костянтин Донченко, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Полтавській області

тел.: 099-079-73-61

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ігор Литвиненко, комунікаційник Громадянської мережі ОПОРА в Полтавській області

тел.: 050-406-20-15

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!