b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_anal.jpg

У районній раді ветеранів відбулася зустріч членів президії ради ветерані, голів первинних ветеранських організацій із працівниками Пенсійного фонду – керівником сервісного центру-заступником начальника Глобинського відділу обслуговування громадян Світланою Петрівною Ткаленко, начальником відділу з питань призначення та перерахунків пенсій Тетяною Василівною Кравець, головним спеціалістом відділу Ніною Олександрівною Дорошенко.

У своєму виступі голова районної ради ветеранів зазначила, що довгоочікувані реформи, пенсійна і медична, не виправдали надії ветеранів війни і праці щодо належної турботи з боку держави про людей похилого віку, їхнє життєзабезпечення.

Життя ветеранів не покращується. Низькі пенсії, високі ціни на продукти харчування, ліки, великі комунальні тарифи ставлять ветеранів на межу виживання. А вони ж віддали своїй Батьківщині усе, що могли. Ветерани – це наша славна історія та пам’ять бойового і трудового подвигу українського народу. Вони і сьогодні передають свій багатий життєвий досвід, трудові надбання молодому поколінню.

Нерідко ветеранам доводиться відчувати недоброзичливе ставлення до них, їхніх проблем, трапляють випадки вияву неповаги до пенсіонерів.

У цих умовах районна ветеранська організація, голови первинних організацій здійснюють захист прав та інтересів людей похилого віку, ветеранів війни і праці, дітей війни. Про це повела мову голова ради ветеранів Заїчинської територіальної громади Тетяна Семенівна Пітенько. Вона наголосила, що найголовніший обов’язок держави і суспільства, усіх нас – турбота про здоров’я і матеріальне забезпечення літніх людей, задоволення їхніх потреб, оточення увагою і шаною. Для ветеранів дуже важливо усвідомлювати свою причетність до подій сьогодення, відчувати свою потрібність для суспільства. Вони також хочуть змістовно жити і відпочивати. Для цього проводяться сільською радою разом із школою святкові «вогники», тематичні вечори, зустрічі з цікавими людьми (поетами, письменниками, артистами), заходи з відродження народних звичаїв, обрядів, концерти. Відвідуючи ці заходи, ветерани одержують задоволення і вдячні за хорошо проведений час. На таких тематичних заходах, як, наприклад, «Роки людині до лиця», звучать вітання іменинникам, розповіді про їхній життєвий шлях, вручаються вітальні листівки, квіти, подарунки. У рамках зустрічей організовуються виставки робіт народних умільців. При сільській раді діє програма «Турбота».

Районна рада ветеранів узагальнює досвід роботи Т. С. Пітенько з питання «Культурно-масове обслуговування ветеранів села». Ділові якості, організаторські здібності, добрі справи, що робить вона для людей день у день, заслуговують на наслідування.

Працівники Пенсійного фонду дали вичерпні відповіді і роз’яснення з питань надання пільг, матеріальної допомоги ветеранам, перерахунку пенсій з 1 липня 2019 року, зокрема, змін, що стосуються учасників війни, інвалідів війни, інвалідів із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, підвищення пенсій до розміру 2 тис. грн при наявності стажу у жінок 30 років, у чоловіків – 35 років, про зміни в пенсійному забезпеченні, які відбуваються у процесі втілення пенсійної реформи, виплати заборгованості дітям війни за судовими рішеннями, виплату пенсій згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій населення» тощо.

Районна рада ветеранів тісно співпрацює з територіальним центром обслуговування (надання послуг) населення.

Члени президії ради ветеранів В. В. Липій, В. І. Лавріненко, Г. Ф. Дейнега, І. А. Кущенко, Н. І. Трембач у своїх виступах відзначили важливість співпраці з Пенсійним фондом, терцентром. Усі учасники зібрання підтримали ініціативу щодо підготовки і проведення зустрічі з працівниками управління соціального захисту населення (керівник Ж. П. Гіріч).

Кажуть, що людина старіє тим повільніше, чим цікавіше працює її душа. Спільників у боротьбі з нудьгою і бездіяльністю є багато. Пенсійний вік дає шанс пожити для себе, при належному, звичайно, пенсійному і соціальному забезпеченні та захисті. Узяти від життя те, на що раніше не вистачало часу.

Любов МАЗАНЬКО,
голова районної ради ветеранів

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# святослав 17.08.2019, 09:50
Люба Василівно ! Що ,,посіяли - те , шановні , й пожинаєте!,, Треба було любити Україну , боротися - за Україну , цінувати і примножувати Українську культуру , традиції , звичаї , шанувати СВОЇХ - Українських Героїв і ВЛАСНУ Історію , Церкву і - як наслідок - ОБИРАТИ УКРАЇНСЬКУ ВЛАДУ , яка б дбала про СВОЇХ - Українців ! КОГО ж ви і далі ДУРИТЕ , і на що сподіваєтеся ?!
# мішель 17.08.2019, 10:22
Пенсійний вік дає шанс пожити для себе, при належному, звичайно, пенсійному і соціальному забезпеченні та захисті. Узяти від життя те, на що раніше не вистачало часу.......................... .........Судячи з написаного.то реформа.ще й як удвлася........Шанс є у того.хто накрав собі мішки грошей.а у решти є шанс сісти на дієту.та сходити на "святкові вогники".замість того щоб поїхати в подорож... ^_)