b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_liashenko.jpg

У четвер, 29 серпня, відбулося перше засідання Верховної Ради 9-го скликання. Нардепи працювали від самого ранку до пізньої ночі. У перший робочий день народні обранці встигли провести не тільки урочистості і затвердити процедурні рішення, а й розпочати розглядати перші законопроєкти.

На початку відкриття першої сесії Верховної Ради депутати затвердили новий склад Кабінету Міністрів, сформували п’ять фракцій та одну депутатську група. Про опозицію до партії влади оголосила лише фракція «Європейська солідарність».

Далі представник більшості Дмитро Разумков («Слуга Народу») був обраний спікером парламенту. Рада очікувано проголосувала за Олексія Гончарука на посаду Прем’єр-міністра України.

Рада також затвердила перелік, склад та керівництво усіх комітетів парламенту ІХ скликання. Їх буде трохи менше, ніж раніше – 23. Переважну більшість з них очолили депутати від «Слуги народу». Найбільший резонанс в суспільстві викликало призначення главою комітету свободи слова нардепа вид фракції «Опозиційна платформа – За життя» Нестора Шуфрича. А політичні партії «Європейська солідарність» та «Батьківщина» взагалі відкликали своїх депутатів з цього комітету так, що його склад зменшився до п’яти осіб.

Вже вночі, коли депутати почали розгляд перших законопроєктів, після палких дебатів схвалили постанову про попереднє схвалення закону про зняття недоторканості.

На першому засіданні ВРУ була присутня й новобрана народна депутатка від нашого 148 округу Анастасія Ляшенко, яка представляє фракцію «Слуга Народу». Вона стала членом комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Відповідно, праця на даній посаді передбачає оплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів – 19 360 грн.

Також, як народний обранець, Анастасія Олексіївна має привілеї:

  • компенсації за державний кошт на проїзд в будь-якому транспорті,
  • оплата витрат на житло в столиці (готельні номери, оренда квартир тощо),
  • фіксована сума виплат на відрядження за кордон,
  • компенсації за оренду офісу в окрузі, де нардеп приймає громадян,
  • доплати за науковий ступінь чи почесне звання,
  • безкоштовна медицина.

Наступного разу депутати зберуться у вівторок, 3 вересня. Цього дня розпочнеться друга сесія, яка триватиме до 24 січня наступного року.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Самсон 02.09.2019, 12:56
Вобшим пільги депутат має як при комунізмі, а зарплату отримує як при капіталізмі
# Роза 03.09.2019, 06:22
Ой вей, та з такими бонусами їм та недоторканість, як логопед Парубію!!!!!)))))