b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_10_DSC04957.JPG

Старовинна китайська мудрість говорить про те, що кожна освічена  людина мусить оволодіти сімома науками, одна з яких – квітникарство. В Україні ж з давніх часів квіти були найяскравішою прикрасою дворів, а клумби перед будинками – гордістю наших господинь.

Квітник Марії Єгорівни Сливенко один із найвідоміших в Оболоні, чого підтвердженням є Подяка виконкому Оболонської сільської ради «За творчу вигадку в оформленні квітника і подвір’я».

Сезон цвітіння розпочинається ранньою весною з тюльпанів, гіацинтів та нарцисів і безперервно триває аж до пізньої осені – всередині жовтня ще милує очі гордість господині – жовта хризантема.

Цікавою є і географія походження квітів: троянди з Латвії та Криму, папоротники з Брянська, лілії з Пермі, підмосковні хости, «представники» різних куточків України (юки, лілейники, іриси та інші…)

Як зізнається Марія Єгорівна, більшість сортів діставала сама, але велика кількість, особливо квіти, привезені з-за кордону, є подарунками від друзів та родичів.

«Для мене клумба – шматочок природи, який заспокоює та піднімає настрій, дивлячись на красиві квіти, я відпочиваю та відновлюю свої сили», – підсумувала господиня.

Юрій КОСТЮК

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Ясне сонечко 21.10.2019, 10:17
таких в районі багато. Чому не розказати б про них?
# Роза 24.10.2019, 07:27
Гадаю, що всі вони достойні уваги!!!