b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_nvk2.jpg

За поданням Полтавської ОДА, направленим до Кабміну, у 2020 році будуть завершені 15 недобудов на території області: по 5 шкіл, стадіонів та дитсадків.

Як повідомляє ІВ «Полтавщина», про необхідність підготовки таких пропозицій на місцях сказав ще 8 листопада Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, коли дав доручення головам ОДА визначити список усіх шкіл, дитсадочків та стадіонів, де не закінчена реконструкція чи будівництво.

Фінансування недобудов відбуватиметься на принципах співфінансування з державного і місцевих бюджетів. До списку потрапив проєкт «Реконструкція будівлі Семенівського НВК № 2 (термомодернізація) по вул. Поповича, 17 в с-щі Семенівка, Семенівського району Полтавської області».

Кошторисна вартість об’єкта – 6,25 млн грн, з яких 5 мільйонів – із державного бюджету, а 1,25 мільйона – має знайти Семенівська громада у місцевому бюджеті.

Чому доутеплення?

Згідно угоди про партнерство, підписаною з районною владою 25 липня 2008 року, 5 пілотних громад змогли впровадити ініціативи за напрямками – енергозбереження та шкільний транспорт:

  • «Заміна системи опалення на автономне електричне в приміщенні дитячого ясла-садка «Сонечко» та «Придбання шкільного автобуса» (ГО «Нова Оболонь»)
  • «Придбання шкільного автобуса» (ГО «Устимівка-центр»)
  • «Реконструкція вуличного освітлення сіл Степанівка та Бурімка» (ГО ОК «Граніт-09»)
  • «Енергозберігаючі заходи в школі в селі Пузирі» (ГО ОК «Прометей»)
  • «Забезпечення енергозбереження в приміщенні школи шляхом заміни вікон на металопластикові» (ГО «Благодійний фонд сприяння навчально-виховного процесу в Семенівському НВК №2»

Тож у 2009-2010 рр. організація громади Семенівського НВК №2 (голова Людмила Кравцова), до якої входили батьки учнів, учителі, меценати (всього 455 членів), втілила в життя проєкт на загальну суму 339566 гривень, у рамках якого в приміщенні школи здійснено заміну старих дерев’яних вікон на металопластикові.

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!