b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_01_IMG_4791.jpg

Із 12 січня розпочався ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2019/2020 навчальному році. Обласні олімпіади триватимуть ще декілька тижнів, а Семенівщина вже має призерів. Тож ми будемо знайомити вас із творчими здобутками наших школярів.

Цього тижня до Василівської школи І-ІІ ст. (директор Анатолій Рева) завітали депутати Семенівської районної ради Олександр Гетьман і Валерій Книш, які привітали талановиту вихованку школи Анну Притулу та її вчителя Світлану Гладку з ІІІ місцем в обласній олімпіаді з української мови та літератури. Гості вручили подарунки від Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя», районної організації політичної партії «Рідне місто», привітавши Аню, котра завдяки наполегливості, праці, досвіду, вмінню, що вкладають у неї учителі, досягла високого рівня, а також подякували Світлані Олександрівні за роботу з обдарованою молоддю.

Анна Притула має високий рівень знань з усіх предметів, охоче бере участь у шкільних заходах, активний учасник учнівського самоврядування. Постійно є учасницею олімпіад та предметних конкурсів, отримує призові місця. Окрім того, Аня навчається в Семенівській дитячій мистецькій школі по класах «бандура» та «вокал», займається настільним тенісом під орудою О. В. Гетьмана.

Як говорить Аня, вивчати українську мову дуже цікаво. Вона завжди прагне покращувати свої здібності, пізнавати щось нове. Захоплюється ще біологією – крім першості в районній олімпіаді з української мови та літератури, також отримала перше місце в олімпіаді з біології. Свій вільний час проводить із користю. Зауважує, що готуватися було неважко, але напружено, дуже хвилювалася.

Наставниця Ані, Світлана Гладка, додає, що займалися на канікулах, поглиблювали знання здібної учениці. Від хвилювання, звісно, нікуди не дітися, але якийсь досвід уже є, і він узяв верх – третій рік беруть участь в олімпіадах, але вперше таке досягнення. Світлана Олександрівна захоплено говорить про свою ученицю: «Дитина має бажання поглиблено вивчати мову, її не потрібно заставляти – працюватиме, скільки потрібно. Із такими учнями дуже приємно і цікаво працювати. Аня має гарну пам’ять, завжди йде до своєї мети і намагається використати увесь свій потенціал».

P. S. Під час зустрічі з Анею ми дізналися, що її брат Артем також став призером олімпіади, тому прийнято рішення зустрітися з кожним призером і переможцем обласних олімпіад із сіл Семенівщини. Асоціація «Кластер «Меди Межиріччя», представники партії «Рідне місто», «ТРК-Інформ» хочуть познайомити читачів газети «Вісник Семенівщини», сайта «Семенівські вісті» з талановитою молоддю та довести, що твердження високопосадовців про неконкурентноспроможність сільської освіти і нездатність сільського вчителя дати такі знання, як у місті, є їхньою особистою вигадкою або ще гірше – виправданням знищення села та сільської освіти.

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+5 # Хтось 07.02.2020, 11:42
Шкода, що раніше так не піарили призерів)
+1 # Роза 07.02.2020, 18:40
Вони нині рідкість)))