b_385_225_16777215_0_0_images_news_2020_09_S1870004.jpg

У центрі Семенівки роками робилося стихійне звалище. Прямісінько посеред селища нашими ж руками створена «візитівка» населеного пункту, в якому живемо, обличчя райцентру, нині – центру об’єднаної територіальної громади.

Дане сміттєзвалище посеред селища існує давно – місцеві навіть жартують, що сама Семенівка й утворилася навколо нього. Але дуже дивує той факт, що байдуже абсолютно всім: від громади до місцевої влади.

До недавнього часу про звалище говорили одиниці, про цю територію згадували час від часу, але селищна рада не надавала цьому значення. Звичайно, виконком і керівництво нашої ОТГ може нарікати на недобросовісних жителів, та й більше того – взяло за звичку звинувачувати всіх у своїй бездіяльності. Але за роки зробити лише те, що повісити табличку «Не смітити!», лише підтверджує неспроможність виконувати свою роботу, небажання вирішити проблему.

Табличка та огорожа – це, може, й добре, та хіба не насторожує те, що поряд школа, великий житловий масив, а також один із кращих закладів громадського харчування – місце, яке майже кожного дня відвідує чимало поважних гостей нашого селища.

До минулого тижня всі наче забули про «гнидник», поки він не нагадав про себе в небі чорним димом. Із невідомих причин сталася пожежа – навмисний це підпал чи ні, достовірно невідомо. Із чорним димом у повітря здійнявся характерний «аромат» від горіння відходів, продуктів людської діяльності, а найбільше лихо могло прийти до підприємців, що поруч. Вогонь уже було дістався складських приміщень і дровника приватного підприємця Петра Сліпаченка. На щастя, пожежникам удалося локалізувати загоряння, але тління шкідливих відходів і отруйних речовин ще продовжувалося майже щодня увесь минулий тиждень.

– Можна було б узяти цю ділянку в оренду та побудувати, наприклад, якусь господарську будівлю, – коментує Петро Петрович молодший. – Тоді, напевно, сміття не викидали б. Але в селищній раді говорять: «не все так просто»... Що мають на увазі семенівські чиновники – можна лише губитися у здогадках, а сьогодні перед нами постала реальна екологічна проблема, наслідки нашої байдужості та небажання органів місцевого самоврядування розвивати житлово-комунальне господарство.

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!