b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_04_amurskoy-oblasti-grozyat-rannie-lesnye-pozhary_1.jpeg

14 вересня в урочищі «Рогозів кут», що на території національного природного парку «Нижньосульський» між селами Наріжжя, Новий Калкаїв та Тукали Кременчуцького р-ну виникла пожежа на відкритій території.

На місце виникнення пожежі було викликано підрозділ ДСНС в Полтавській області.

Рятувальники, які прибули на виклик з’ясували, що вогнем охоплено 15 га. поверхневих покладів торфу, глибиною залягання 0,03-0,04 м.

Станом на 28.09.2021 року пожежа повністю ліквідована. Фактів загибелі тварин не встановлено.

В результаті пожежі знищено 25 га. сухої рослинності водно-болотних угідь території НПП «Нижньосульський» чим завдано збитків державі на суму близько 41250.

Шановні громадяни! Адміністрація НПП «Нижньосульський», вже вкотре звертається до вас із проханням дотримуватися правил поводження з вогнем під час відвідування території Парку та не провокувати виникнення пожеж.

Пам’ятайте, що очеретяні зарості – це не сміття, а важлива складова природних екосистем національного природного парку «Нижньосульський», який є гордістю і багатством Середнього Придніпров’я.

Також, звертаємо вашу увагу на те, що кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!

У разі виявлення пожежі, свідком якої ви стали, просимо викликати Державну службу України з надзвичайних ситуацій, або телефонувати до адміністрації Парку (05357) 92-5-17.

Дякуємо за розуміння та співпрацю!

НПП «Нижньосульський»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!