7 серпня у Семенівці рятувальники витягли із каналізаційного колектора півторарічну дівчинку. Це сталося фактично в центрі населеного пункту поблизу торгівельних павільйонів.

Зателефонували до Служби порятунку «101» о 13:52 громадяни, які стали свідками падіння дитини до ями. Виявилося, що каналізація була прикрита бетонною плитою, але через сильну зливу землю поруч розмило при цьому утворився невеликий отвір, куди стікала вода. Туди і потрапило маля коли пробігало повз. Громадяни змогли розкопати отвір ширше та опустили в яму держак від лопати, дитина ухопилася за нього і трималася, доки не прибули бійці ДСНС. Рятувальники відтягли бетонну плиту, потім за допомогою мотузки спустилися у каналізаційний колектор (глибиною близько 2 метрів) та витягли дитину.

Урятовану дівчинку разом із своєю мамою відвезли до лікарні.

Інцидент набув широкого резонансу. Стан врятованої дівчинки із каналізаційного колектору у Семенівці хвилював усіх. Наступного дня, відразу після чергової зміни, начальник караулу Роман Лук’янець і командир відділення Олександр Носенко прийшли у лікарню навідати дитину. Врятовану звати Аріна. З нею все добре! Із реанімації її перевели у терапевтичне відділення. Дівчинка, як побачила рятувальників відразу побігла до них на ручки. В палаті з дитиною була мама, вона також рада була зустрічі з рятувальниками і сказала, що вони з Аріною відвідають надзвичайників у частині після виписки із лікарні.

За даним фактом поліція вбачає службову недбалість. Спільно з прокуратурою розслідують факт травмування дитини.

«Під час попереднього огляду місця події слідчо-оперативна група поліції встановила, що дитина потрапила до каналізаційного колектору через отвір, який утворився під бетонною плитою. Допомогу дівчинці негайно надали місцеві мешканці та рятувальники. Її підняли на поверхню та ушпиталили до районної лікарні для медичного обстеження і здійснення подальшого контролю за її здоров’ям», – повідомив Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини.

За даним фактом слідчий підрозділ відділу поліції № 1 (м Глобине) Кременчуцького райуправління поліції, за процесуального керівництва Глобинської окружної прокуратури, здійснює досудове розслідування кримінального провадження за частиною 1 статті 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!