b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_P1210460.jpg

Слава про Семенівський край лине далеко за межі Полтавщини, завдяки його кращим представникам. Своєю працею, талантом, здобутками, успіхами наші земляки підносять престиж району на рівні держави. З гордістю говоримо про те, що серед них багато молоді. Її досягнення – невід’ємна складова набутку краян. Сподіваємося, читачам газети «Вісник Семенівщини» буде цікаво дізнатися про цих юних талантів. У січні видавничий центр «Перлина» презентує книгу «Майбутнє Полтавщини – талановиті діти». Серед тих, кому пощастило взяти участь у цьому проекті, й учениця 9 класу Семенівського навчально-виховного комплексу №1 імені М. М. Хорунжого Анастасія Новохатько.

– Перемога Анастасії на Всеукраїнській олімпіаді з української мови й літератури принесла славу не тільки нашому  навчально-виховному комплексу, а й району, області. За це дівчинку було відзначено грамотами, цінними подарунками, – говорить директор Людмила Вітер. – Але коли ми дізналися про проект «Майбутнє Полтавщини – талановиті діти», то перейнялися ідеєю взяти в ньому участь. Така учениця гідно представить наш навчально-виховний комплекс та район, адже Настя – перший у районі Шевченківський стипендіат. Такими подіями й пишеться історія сьогодення рідного краю. Залишалося знайти кошти на публікацію. Адміністрація школи звернулася з цією проблемою до голови ради сільгосптоваровиробників району Сергія Семигреєнка. Питання було вирішено позитивно. Приємно відзначити, що Сергій Васильович кожного року преміює наших випускників, надає матеріальну допомогу. За все це ми щиро вдячні йому особисто та всім нашим районним сільськогосподарським товаровиробникам, які всіляко заохочують молодь до серйозних справ, дбають про добробут людей та невтомно працюють на благо Вітчизни.

– Настуся – скромна, наполеглива дівчинка. У неї, безперечно, є талант, але важливо те, що вона постійно розвиває його, – відмічає вчитель української мови й літератури Зоя Заложчик. – Дівчинка творчо обдарована, пише прозу. Вона активний учасник різноманітних конкурсів, олімпіад. Має багато нагород обласного та республіканського рівнів. Дякуючи С. В. Семигреєнку та раді сільгосптоваровиробників, про вагомі досягнення нашої учениці знатимуть і за межами області. Завдяки увазі та підтримці таких благодійників,  молодь відчуватиме відповідальність за долю країни в майбутньому і буде добросовісно до цього готуватися. 

Своїми враженнями поділилася й Анастасія: «Для мене було справжнім новорічним сюрпризом дізнатися про те, що я стану учасником цього проекту. І зовсім не розчарувало, що це подарунок не від Діда Мороза. А навпаки – стало радісно, що такі доброчинці, як Сергій Васильович та інші члени районної ради сільгоспвиробників, не залишають поза увагою молоде покоління. Хочеться побажати їм усім мирного неба, щедрих урожаїв, вагомих здобутків у нелегкій, але такій необхідній для кожного українця праці. Спасибі всім Вам від мене та моїх батьків. Нехай добро, зроблене Вами, повернеться сторицею. Нехай Ваші руки не знають втоми, а душа світліє від доброзичливих усмішок і щирої поваги».

Приємно, коли добрі справи не залишаються непоміченими, важливо, що зроблені вони для тих, хто їх заслужив своєю працею, умінням, талантом. Тож шануймося і творімо добро.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!