b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_dudnik.jpg

До 80-річчя із дня народження Олексія Дудника

2 лютого в Семенівській центральній районній бібліотеці відбулася поетично-музична мандрівка «Сонячні краплини поезії», присвячена 80-річчю з дня народження О. О. Дудника. До присутніх звернулася директор Семенівської центральної районної бібліотеки К. Яковенко та вручила запашний коровай. Говорять, що лікар лікує тіло, а поет – душу. А коли ці якості поєднанні в одній людині, то їй немає ціни. Ці слова саме про нього, Олексія Дудника. В лютому він народився і в лютому перестало битися його серце. Доля відвела йому 76 років. Ким він був? Неперевершеним лікарем? Геніальним поетом? Ведучі Г. Самбур та Л. Безсмертна розповіли присутнім про творчий та життєвий шлях Олесія Олексійовича. Він народився в с. Вербки Семенівського району. Закінчив Кременчуцьку фельдшерсько-акушерську школу, працював на Рівненщині за фахом, служив в армії, але більше ніж півстоліття працював у медичному пункті фельдшером-цілителем у селі Паніванівка, неподалік тихої річечки. Сюди зверталися за здоров’ям не тільки односельці, а й із навколишньої округи, навіть із близького зарубіжжя.

Принциповий, справедливий, вимогливий до себе, безкомпромісний правдолюб. За багаторічну й добросовісну працю О. О. Дудника нагороджено медаллю М. І. Пирогова та знаком «Відмінник охорони здоров’я». Він був людиною, яка віддана своїй професії і наділена поетичним даром та ще природним відчуттям гумору, вмінням правдиво й точно у своїх віршах передавати все пережите, почуте і побачене. З-під його пера вийшло 16 книг. Олексій Олексійович – член Спілки літераторів Полтавщини. Його твори друкувалися на сторінках збірки гумору і сатири «Полтавський сміхограй», увійшли до книги «Калинове гроно: Антологія поезії полтавських літераторів ХХ ст.», його твори ви знайдете на шпальтах газет і журналів: «Березіль», «Літературна Україна», «Сільські вісті», «Зоря Полтавщини» та ін. На заході багато хороших і теплих слів було сказано на адресу ювіляра. Своїми спогадами ділилися голова літературного об’єднання «Прометей» В. Таран, а також Л. Сіденко, А. Пахомов, Л. Гаркава, Л. Мазанько, Н. Петухова, В. Борис. О. Кіяшко присвятила поетичні рядки поету.

На слова творів Олексія Олексійовича складено понад дві сотні пісень. Учасники заходу з захопленням слухали пісні у виконанні Івана та Валентини Саражин, «Щастя вам лебединого», «Село мого дитинства», у виконанні В. Новохацького прозвучала пісня «Село моє, рідне село». Олексій Олексійович був бажаним гостем Літературної вітальні районної бібліотеки. Він завжди приходив із подарунком, яким була його поезія. Користувачі бібліотеки та учасники заходу переглянули книжкову виставку «Милосердя зворушеної душі». Поетичне слово Олексія Дудника завжди буде служити людям, і спогад про нього відлунюватиметься в його піснях.

Катерина Яковенко,
директор Семенівської центральної районної бібліотеки

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# святослав 07.02.2015, 16:51
Така Людина , як О.О. Дудник , - почесний громадянин Семенівщини , мабуть заслуговував на БАГАТО БІЛЬШИЙ формат вшанування ! Кажуть , при житті , біля нього УСІ крутилися , і влада , і медики , і колеги-літератори ! ,, Пішов я ... Пішов , Як пішло нас багато , Із теплої хати Від мами і тата . Хлопців звичайних На рідній землі . І ось я стою вже на вищім щаблі ...! ,, Пам ятаймо їх , вони - ,,жива вода,, і окраса нашої землі ! Не в бібліотеках - а у наших серцях !