b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_SDC12457.jpg

Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» – це наймасовіше математичне та інтелектуальне змагання серед школярів нашої держави. На початку 80-х років ХХ століття Пітер Холлоран, професор математики із Сіднею, вирішив організувати новий тип гри-конкурсу для австралійських школярів: підбірку задач із варіантами відповідей, перевірку яких здійснює комп’ютер. Десятки тисяч школярів змогли взяти участь у конкурсі, бо в 1991 році два французькі математики вирішили провести цю гру у Франції, назвавши її «Кенгуру» на честь австралійських колег. У липні 1994 року в Страсбурзі на Раді Європи Генеральна асамблея організувала Асоціацію «Кенгуру без кордонів», що нині об’єднує учасників із понад 30 країн світу, однією з яких є Україна.

Учні Семенівського НВК №1 імені М. М. Хорунжого 5 років беруть участь у цьому захопливому дійстві для розумників. Приємним є той факт, що кількість бажаючих спробувати «горішки для розуму» постійно зростає, а цього року за рейтингом участі наша школа є лідером серед навчальних закладів області. Наші першопрохідці придумали девіз, з яким і сьогодні «кенгурята» впевнено крокують у цікавий світ математики: «Ми – веселі кенгурята, а вже знаємо багато, математика, як свято, розум треба поважати!». Щороку «Кенгуру» приносить із собою веселі і цікаві завдання, які навчають логічно мислити і поважати розумову діяльність, яскраві призи та подарунки, а найголовніше – радість спілкування із друзями, вчителями-наставниками, які докладають великих зусиль, щоб підготувати нас до цього конкурсу, щоб серед нас не було переможених. Упевнена, що такі миті запам’ятовуються на все життя, а наш друг «Кенгуру» ще багато років радуватиме нас своїми новими непередбачуваними математичними витівками. Ми особливо пишаємося тим, що у 2015 році наш районний загін «кенгурят» на чолі з координатором, учителем математики Семенівського НВК №1 імені М. М. Хорунжого Любов’ю Миколаївною Чорнобай зайняв І місце в Полтавській області за кількістю учасників гри у відсотковому значенні.

Ми з вдячністю будемо згадувати наших учителів, які щиро прагнули зацікавити наш розум, навчити мислити і використовувати здобуті знання у всіх сферах життєдіяльності людської спільноти.

Алія Дорошенкова, учениця 10-Б класу, спецкор конкурсу «Кенгуру»
в Семенівському НВК №1 імені М. М. Хорунжого з 2010 року

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!