b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_02_lisovody.jpg

«Планету Земля збережи – допоможи та посади», – такий девіз учнів Худоліївського шкільного лісництва, керівником якого є колишній майстер лісу з багаторічним стажем Микола Іванович Козлов, який вкладає всю душу у виховання дітей, прищеплює любов до рідного краю, адже все своє життя присвятив лісівничій справі.

За цей період багато було зроблено, всього й не злічити. Одне з досягнень – це створення Худоліївського шкільного лісництва, метою якого є залучення учнівської молоді до збереження і відтворення лісового фонду своєї місцевості.

На сьогоднішній день у школі навчається 30 учнів. Діти з великим задоволенням відвідують заняття та з відповідальністю ставляться до визначених завдань.

Багаторічна і плідна праця не була марною. Юні любителі природи зараз є постійними учасниками конференцій та неодноразовими переможцями обласних етапів Всеукраїнських конкурсів, беруть участь в акціях: «Майбутнє лісу в твоїх руках», «Посади своє дерево», «Ліси – легені нашої планети», також брали участь у створенні екологічної стежини НПП «Нижньосульський».

Корисних справ було багато, усі уже важко й згадати (врятували лося з трясовини в засушливі роки, вигодували пташеня орлана білохвостого, сови вухастої, лелеку білого).

Усе це свідчить про те, що робота школярів різноманітна і цікава, лісівники покладають великі надії на шкільне лісництво і вважають своїх вихованців першими помічниками й надійною зміною.

Як кажуть у народі, поки живемо, доти і розвиваємося, тож  хочеться побажати, щоб розвиток цей не припинявся ще довго.

Державне підприємство «Лубенське лісове господарство»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!