b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_trava.jpg

Наслідками правопорушень та злочинів щодо об’єктів рослинного світу є їх пошкодження або знищення. При весняному випалюванні сухої рослинності можуть пошкоджуватись дерева, кущі, трава та квіти, які вже почали рости, також можуть знищуватись ранньоквітучі весняні рослини, всі види яких знаходяться під охороною законодавства. Дим забруднює атмосферне повітря, яким ми дихаємо. До того ж у сухій траві часто знаходиться сміття, небезпечне для спалювання (пластикові пляшки та інше).

Можемо констатувати, що люди, які здійснюють підпал сухої рослинності, не усвідомлюють, що вони роблять і не знають яке покарання їх чекає.

На сьогоднішній день, Кодексом України про адміністративні правопорушення відповідно ст. 77-1 передбачено – накладення штрафу на громадян в розмірі від 170 до 340 грн., а відповідно ст. 77-2 – спалювання рослинності в межах територій природно- заповідного фонду (ПЗФ), штраф в розмірі від 340 до 680 грн. з послідуючим відшкодуванням збитків нанесених природі внаслідок підпалу.

Більш жорсткі санкції передбачені за відповідні злочини Кримінальним кодексом України, зокрема : « ст. 245. Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу» - караються трафом від 5100 до 8500 грн., або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки – караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Всі загоряння стаються з вини людини, але до відповідальності притягуються одиниці. Причиною тому є людський фактор: хтось змовчів, комусь все одно. Всі знають і мовчать, забуваючи, що найкращий вохователь для людини – сааме суспільство!

Якщо ви стали свідком правопорушень або злочинів щодо об'єктів рослинного світу – не зволікайте і не мовчіть, а звертайтеся до правоохоронних органів для виявлення порушників і притягнення їх до відповідальності!

Давайте не допускати пошкоджень і знищення рослинності в Україні, зберігати оточуюче нас природне середовище! Давайте будемо свідомими і раціональними  користувачами природних ресурсів України!

Адміністрація ТОВ «Сапсан-Семенівка»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!