b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_10_IMG_3840.JPG

Майже два місяці минуло з дня проведення ІІ Всеукраїнського апі-ярмарку «Меди Межиріччя», але учасники і гості й досі під враженням. Із плином часу виявилося, що під час заходу були свої, як говорять, «герої невидимого фронту».

Це люди, котрі, хоча й опосередковано, взяли участь в організації апі-ярмарку. Про них піде мова далі (а присвячуємо цю міні-рубрику Міжнародному дню сільської жінки).

«Наше рідне село – Очеретувате зветься, добрі люди тут живуть, усім добре живеться. У нас на полі і в саду рай бджолиний стелиться – Семигреєнко Сергій добре в цьому знається. У нас медуха запашна і хліби багаті, бо турбуємося ми про достаток у хаті. Хай же буде так завжди, віднині й довіччя, хай завжди в нас процвітають «Меди Межиріччя», – такими словами розпочав свій виступ ансамбль «Калина» Очеретуватського сільського клубу на пісенному конкурсі в рамках Другого апі-ярмарку «Меди Межиріччя». Під керівництвом Валерія Кабачка колектив виступив із двома піснями, написаними ексклюзивно для фестивалю, – «Меди Межиріччя» та «Ой, мед».

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_10_IMG_20181003_144514.jpgАвтором слів до пісень є місцева жителька Поліна (Пелагея) Данилівна Михайлович. «Меди Межиріччя» та «Ой, мед» – не просто ексклюзив, а власні переживання і спостереження Поліни Данилівни, адже працювала все життя в колгоспі, маючи при цьому близько 10 років досвіду роботи помічником пасічника. У своїх віршах, які поклав на ноти музичний керівник, виконуючий обов’язки худкерівника «Калини» Валерій Кабачок, описується сільський колорит, нелегка праця фермера та, зокрема, бджоляра. П. Д. Михайлович розповідає про апі-ярмарок, куди з’їжджаються з усіх куточків Полтавщини, куштують мед, медівку, де сивий ДіД Василь у національному вбранні гуляє очеретуватським парком, а в повітрі розносяться солодкі пахощі, чути музику, що перегукується із бджолиною симфонією.

Сама особисто Поліна Михайлович, будучи на пенсії, не є учасником колективу, але в «Калині» співає донька Ольга Михайлівна Куліш. Та й вірші цієї жінки села здобули визнання – ансамбль «Калина» Очеретуватського СБК отримав І місце в районному етапі конкурсу пісні ІІ Всеукраїнського апі-ярмарку «Меди Межиріччя».

Усе ж таки нелегка доля сільської жінки, адже наразі керівник вокального колективу «Калина» Любов Герда шукає кращого життя на чужині. Хочеться побажати їй знайти його та якнайшвидше повернутися на Батьківщину! А Поліні Данилівні Михайлович і всім сільським жінкам зичимо міцного здоров’я, невичерпного натхнення, терпіння й радості!

Михайло ПОГРІБНИЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+4 # принцеска 14.10.2018, 19:08
Молодець! Потрібно шанувати таких людей!