b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_pasika_IMG_5629.jpg

Ви коли-небудь куштували крем-мед? Ні? Тоді вам варто спробувати. Якщо хоча б раз ви спробуєте цей дивовижний продукт, він безумовно здивує своїм неповторним смаком, ніжною консистенцією, ароматом та, звичайно, своєю натуральністю.

Особливості крем-меду: унікальні смакові якості; ніжна структура; аромат натурального меду з квітковим відтінком; апетитний зовнішній вигляд; він не кристалізується.

Сподіваємось, що нам вдалося передати своє захоплення, але на цьому не зупиняємось, а продовжимо далі знайомитися з цікавим бджолопродуктом. Ідея того, як зробити крем-мед, зародилася в Канаді. Місцеві бджолярі не бажали миритися з природним процесом кристалізації, надаючи перевагу ніжній текстурі. Кожен раз розтоплювати мед було незручно, оскільки він все одно загускав знову. Тому технологи розробили особливий алгоритм дій, він дозволяв зруйнувати кристали бджолопродукту, які робили його структуру такою густою.

Це відкриття належить професору бджільництва Онтарійського сільськогосподарського коледжу І. Дж. Дайсону, вперше він винайшов крем-мед у 1928 році. Професор відслідкував, що коли мед зберігати у більш-менш прохолодному місці, постійно помішуючи, кристалики стають менш відчутними. Після ретельного перемішування  утворюється густий, подібний до пасти продукт, який і називаємо крем-медом.

Збитий мед, білий і ніжний, як крем, викликав справжню революцію на ринку: всі хотіли отримати цей ласий десерт. Мода на незвичну страву швидко перекочувала до Америки, а після – до Європи. Проте в Україні даний продукт «освоївся» лише кілька років тому, з тих пір особливо популярний як солодкий подарунок.

Цікавий факт: багато хто вважає, що кремовий мед – це видозмінені ласощі, які позбавлені корисних властивостей натурального бджолопродукту. Насправді ж, у процесі приготування ви жодним чином не впливаєте на природний стан меду: його не потрібно нагрівати, міксувати з добавками або здійснювати інші дії, які могли б зашкодити природному складу. По суті, технологія збивання нічим не відрізняється від банального помішування ложкою,  тільки в прискореному темпі. Користі і шкоди від збитого меду рівно стільки ж, скільки й від необробленого бджолопродукту. Тобто ви можете використовувати його як природне джерело вітамінів, побоюючись лише одного протипоказання – індивідуальної алергії. Якщо ж ви не страждаєте на непереносимість меду, то його збита варіація також не зашкодить вашому здоров’ю.

Знайомство з крем-медом починається з першого візуального контакту, з першої скуштованої ложечки, і після цього можна з упевненістю сказати, що ви назавжди полюбите даний бджолопродукт.

Координаційний центр

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!