b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_semenivschyna_07_uvaga_.jpg

В Україні здійснюється мистецький проект «Історія становлення української нації» (див. сайт: www.gloryukraine.com.ua). Експозиції планується відкрити в цьому році в приміщенні Музею історії другої світової війни в Києві.

В основі музею – історичні факти, спрямовані на пробудження національної свідомості українців, підняття самооцінки нації, гідності та патріотизму. Одна із експозицій з 110 силіконових (сучасний аналог воскових) фігур видатних українців та наших предків від часів Київської Русі до сьогодення. Над проектом працює команда понад 50 видатних та відомих фахівців: історики, скульптори, дизайнери, ІТ-спеціалісти, громадські діячі, волонтери... Я один з них.

19 жовтня на Раді проекту я повідав про видатного українця Петра  Прокоповича і було прийнято моє обґрунтування про включення його до експозиції і фінансування (вартість однієї фігури до десятки тис. дол.) За мною повне інформаційне забезпечення по експонатові... Там же було прийняте рішення про встановлення в музеї (практично в центрі Києва) братської свічі від пасічників України.

У Ст. Салтові я проінформував про це Бджолярський Круг України і передав заклик обухівського пасічника Сергія Ліпко до пасічників України внести дещицю воску із своєї пасіки на цю благородну справу. Він же бере на себе виготовлення свічі.

Конфуцій сказав: «Можна скільки завгодно проклинати темряву, а можна запалити свічку...»

Віск на Братську свічку направляти за адресами: Луцьк, «Нова пошта» від. №4, Дмитрук Володимир, тел. (050) 378-56-83.

Василь СОЛОМКА,
07501, Київська обл.,
Баришівський р-н, с. Селище,
тел. (098) 400-27-42.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!