b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_03_mm.jpg

Бажання, помножене на зусилля та сумлінну працю, дає вагомі результати. Це твердження стосується і Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя». У кінці року кожен намагається відповісти на питання: «Чим саме запам’ятався цей рік?». Таке ж питання виникло і перед нашою ще зовсім юною, але надзвичайно перспективною Асоціацією.

2018 рік запам’ятався для всіх створенням агропромислового бджільницького кластеру «Меди Межиріччя», який об’єднав не лише бджолярський бізнес, а й владу, громадськість, науку, даючи змогу створити умови для розвитку всього регіону. Наразі Асоціацію «Кластер «Меди Межиріччя»  зареєстровано як юридичну особу, яка впевненою ходою крокує до здійснення своєї мети. Цього ж року 23 травня на підставі рішення установчих зборів засновників та відповідно до Конституції України, законів України й інших нормативно-правових актів було створено Спілку пасічників Семенівщини.

За короткий час існування Асоціації було проведено Фестиваль питного меду, міжрайонний конкурс вокалістів і ансамблів, організовано екскурсії на виробництво для студентів Аграрної академії, відкрито комбікормову лінію, здійснено запуск олійниці.

У тісній співпраці з підписантами Меморандуму, а саме з Полтавською обласною державною адміністрацією, Полтавською обласною радою, Полтавською державною аграрною академією, розробляються подальші кроки у розвитку кластеру. Підтримка влади, як місцевої, так і обласної, є важливою складовою розвитку Асоціації, адже для реалізації такого масштабного проекту потрібна всебічна підтримка з боку усіх ланок – бізнесу, науки, освіти та влади.

Асоціація «Кластер «Меди Межиріччя» гідно зустріла міжнародну делегацію на чолі з Лораном Медорі, співробітником Інституту контрольованих за походженням найменувань Франції (INAO), який займається створенням, супроводом, розвитком і контролем територій з унікальною продукцією. Ця зустріч дала змогу молодому колективу отримати цікавий та дійсно вагомий досвід.

Працюючи над відповідністю продуктів нормам якості, делегація від Асоціації взяла участь у навчальному тренінгу із запровадження системи управління безпечністю харчової продукції (HACCP) для малих виробників, консультантів та медіа.

Цей рік став дійсно знаковим для нашого починання, адже, впроваджуючи бджільництво, піклуючись про навколишнє середовище, пропагуючи виробництво екологічно чистої продукції, нам удалося «заразити» цими ідеями владу, науковців, фермерів та бджолярів. Це дійсно можна вважати колосальним успіхом. На сьогодні до складу Асоціації входить близько 40 членів, їхня кількість поступово зростає, притягуючи до себе зацікавлених представників влади, громадських організацій, науки, а також культури.

Завдяки реалізації «медового» проекту життя стало солодшим більш ніж для 100 чоловік, адже було створено нові робочі місця. За короткий час відкрито столярний цех, де зараз виготовляються корпуси, рамки, налагоджено масове виробництво днищ нової конструкції, закуплено сертифіковане обладнання, що відповідає європейським стандартам та нормам.

У рамках проекту Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя» відбулося відкриття унікального для нашої місцевості виставково-дегустаційного центру, або ж, як модно називати у сучасній економіці, «Showroom». Це нововведення дає можливість населенню не просто дешево придбати товар, а й скуштувати те, що хочеш придбати. Суть такого магазину в тому, що виробник зможе напряму будувати свої відносини з клієнтом, презентуючи товари власного виробництва, адже лише такі товари, за одним із головних законів економіки, можуть бути нижчими в ціні від оптових.

У даний момент колектив працює над створенням Інтернет-сторінки, де можна буде придбати продукцію найвищої якості за помірними цінами. Планів та ідей дуже багато, і для їхньої реалізації варто прикласти неабиякі зусилля, тому сподіваємось, що саме здатність об’єднуватись для вирішення життєво важливих і нагальних питань буде найголовнішим принципом діяльності Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя».

Координаційний центр Асоціації

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!