b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_03_mm.jpg

Бджолярський сезон уже розпочався, а це значить, що колектив промислової пасіки ПСП «Дружба» працює на повну: в Семенівському районі уже розгорнулося близько 60 точок.

Навесні у пасічників і так чимало роботи – підготувати бджолосім’ї до медозбірного періоду, щоб отримати якомога більше першого травневого меду, який особливо цінується через свої властивості та смак. У роботі бджолярів немало складнощів, іноді через погоду, іноді – через хвороби та слабкість самих бджіл, а іноді – в результаті діяльності людини. І останнє, мабуть, найбільш прикро.

Саме ця неприємність спіткала пасіку ПСП «Дружба». Останніми днями було викрадено близько 25 рамок з бджолосім’ями прямо з вуликів, також неодноразово викрадався пилок із пилозбірників, зібраний бджолами за день. Такі випадки уже траплялися поблизу сіл Чаплинці та Тройняки.

І якщо на природу ми вплинути не можемо, то на людину маємо вплив однозначно. Звісно, не можна мовчки спостерігати за тим, як нівечиться робота не одного десятка бджолярів. Тому адміністрація ПСП «Дружба» та Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя» звертається до небайдужих громадян із проханням допомогти знайти негідників.

За інформацію, яка буде корисною та допоможе піймати злодіїв, гарантуємо грошову винагороду (до 10 тис. грн). Звертаємо увагу на те, що всі випадки крадіжок фіксуються відповідним актом і винний буде нести відповідальність згідно з чинним законодавством України, застерігаємо, що у разі викриття винного, справа буде розглядатися у суді.

Просимо, не будьте байдужими!

Надійшла свіжа інформація про чергову крадіжку поблизу села Чаплинці. Наразі є дані про транспортний засіб зловмисників. Найближчим часом дана інформація буде передана до правоохоронних органів.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# sudakin 08.05.2019, 07:16
у нас сьогодні вдома теж вкрали 3 вулики.