b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_pasika_v-ukrayini-lyshe-dva-medovary-mayut-licenziyi-na-vypusk-medovyh-napoyiv.jpg

Українські компанії за станом на 10 січня 2020 р повністю використовували тарифну квоту на мед, яку Європейський Союз в цьому році збільшив до 6000 т/рік. Про це повідомляє «Євроінтеграційний портал».

Як зазначається, крім меду, серед українських експортерів популярні тарифні квоти на солод і пшеничну клейковину (вже використано 72% квоти на 2020 рік), виноградний і яблучний соки (67%), цукор (28%), м’ясо птиці та напівфабрикати з м'яса птиці (25%), яйця і альбуміни (20%).

З початку 2020 року українські експортери використовують можливості 19 з 40 тарифних квот в рамках поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Всього на цей рік Євросоюз збільшив квоти для 18 сільськогосподарських позицій. Серед них – м’ясо птиці (з 19,2 тис. тонн до 20 тис. тонн) і яйця (з 2,7 тис. тонн у 3 тис. т).

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!