kara.jpg

Впродовж року в Китаї стратили 2,4 тисячі людей, які були засуджені за різні злочини. Про це повідомляють правозахисники з фонду Дуй Хуа, які мають глибокі зв'язки в юридичних колах КНР.

Як повідомляє Der Spiegel, експерти кажуть, що китайська Феміда у 2014 році не зменшила кількість смертних вироків, які є державною таємницею в країні. Свої висновки правозахисники зробили на основі опублікованих заявах і службовій інформації, яку вони отримали через свої джерела.

В Дуй Хуа також зауважують, що найбільше страт було проведено в результаті антитерористичної кампанії в неспокійному Синцзянь-Уйгурському автономному окрузі.

Правозахисники зауважують, що починаючи з 1983 кількість смертних вироків у КНР суттєво зменшується. Зокрема, 31 рік тому в країні стратили 24 тисячі людей. До 2002 року кількість смертних вироків скоротилася рівно на половину. Починаючи з 2007 року багато справ почали відправляти на повторний розгляд, що призвело до ще більшого зменшення страт.

Попри це, правозахисники зауважують, що кількість страт може зрости до кінця року. Оскільки лише минулого тижня в Китаї до смерті були засуджені 12 осіб.

Джерело: http://dt.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Саня 21.10.2014, 17:25
Такое впечатление, что там план доведен и нужно канать ;-)