obse.jpg

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість практикою України щодо затримання і видворення іноземних журналістів, яких Київ, у свою чергу, вважає кремлівськими пропагандистами. Зокрема, представник ОБСЄ згадав вчорашній епізод з Анною Курбатовою.

Про це повідомляється в листі Арлема Деіра на адресу глави МЗС України Павла Климкіна.

"Вигнання журналістів або відмова їм у в'їзді в Україну є хвилюючими і надмірними заходами, особливо якщо ці дії не мають прозорості і належного механізму апеляції. Держави-учасники ОБСЄ взяли на себе зобов'язання поліпшити умови, при яких журналісти з однієї держави-учасника здійснюють професійну діяльність в інших державах-учасниках", - зазначив представник ОБСЄ.

"Я закликаю владу утримуватися від накладення непотрібних обмежень на роботу іноземних журналістів, які впливають на вільний потік інформації та порушують зобов'язання ОБСЄ щодо свободи засобів масової інформації", - додав він.

Крім випадку з Курбатової, Дезір нагадав про видворення російських журналісток Тамари Нересян і Марії Князєвої, а також двом журналістам з Іспанії.

Як повідомляв "Апостроф", Ганні Курбатової на три роки заборонили в'їзд в Україну.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!