b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_NATO.jpg

Пропозиція Росії щодо спрямування миротворців ООН на схід України, радше за все, має на меті розколоти позицію західних країн щодо Російської Федерації.

Про це пише американське видання Stratfor

На думку авторів замітки, багато західних країн можуть сприйняти всерйоз пропозиції президента РФ Володимира Путіна щодо миротворців на Донбасі. Наприклад,  міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель уже висловив радість із цього приводу.

"Миротворчі пропозиції Путіна можна розглядати як спробу переконати Сполучені Штати та Захід у тому, що Росія прагне обмежити насильство в українському конфлікті. На тлі того, що вона продовжує грати провідну роль у питаннях Сирії та Північної Кореї, Москва хоче довести здатність приймати обґрунтовані, конструктивні рішення", – йдеться у матеріалі.

На думку його авторів, схильність до деескалації конфлікту може додати Кремлю козирів у переговорах із США.

Із наближенням президентських виборів у Росії, запланованих на березень 2018 року, Путін навряд чи піде на значні поступки, які можуть зашкодити його популярності серед виборців, пише видання.

На його думку, обмежена сфера дії російської миротворчої пропозиції майже гарантує, що стратегічних змін в українському конфлікті найближчим часом не буде.

"Понад усе пропозиція Путіна має намір розколоти об’єднану позицію західних країн щодо Росії і дати Москві більше можливостей для маневрування в цих відносинах. Протягом сесії Генеральної Асамблеї ООН можна буде побачити, наскільки успішними будуть ці зусилля і наскільки може зменшиться тиск Заходу на Росію", – пише Stratfor.

Читайте також Усі деталі миротворчої місії: яка битва чекає на Україну в ООН

Ігри в дипломатію. Чому Путін заговорив про миротворців на Донбасі

5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН може бути лише на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

Того ж дня Росія направила проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі генсекретарю ООН та голові Ради безпеки ООН.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що присутність росіян у миротворчій місії неможлива, як і .переговори на цю тему з проросійськими бойовиками.  

В України готова своя резолюція про миротворців, заявив представник України при ООН Володимир Єльченко.

Джерело: http://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!