Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/383709536.jpeg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/383709536.jpeg'
383709536.jpeg

Поліція та Генпрокуратура проводить обшуки у кабінетах керівників Полтавської міськради та виконкому

Сьогодні співробітники генеральної прокуратури та Національної поліції України проводять слідчі дії у стінах Полтавської міськради. Обшуки проходять на другому поверсі.

За інформацією нашого журналіста з місця подій обшуки проводяться у кабінетах:

  • секретаря Полтавської міськради Оксани Деркач;
  • міського голови Полтави Олександра Мамая;
  • першого заступника міського голови Михайла Шевченка;
  • заступника міського голови з питань ЖКГ Андрія Ляміна;
  • заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконкому Полтавської міськради Наталії Сук.

Наразі жоден з них не перебуває на робочому місці.

Правоохоронці поки не коментують причини та результати обшуків. За нашою інформацією, слідчі дії розпочалися сьогодні, близько 7:30 ранку.

9:39 — Як повідомив наш журналіст, оперативники заблокували кабінети Олександра Мамая, Андрія Ляміна, Оксани Деркач та Михайла Шевченка. Наразі обшуки ж проводять поки тільки на робочому місці Наталії Сук.

09:40 — Як повідомили очевидці, біля офісної будівлі по вул. Олеся Гончара (Енгельса), поряд із першою міською лікарнею, також знаходяться люди у формі з автоматами. За словами депутата міськради Олександра Шамоти, правоохоронці обшукують і помешкання керівників виконкому та міськради.

09:45 — У будівлі міськради, окрім прокуратури перебувають співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції України. Один з них розповів, що він не з Полтави і їхня група виїжджала до нашого міста вночі.

09:48 — Обшуки проводяться за ухвалою судді Печерського райсуду міста Києва Білоцерківець. В ухвалі від 30 серпня, поданої за клопотанням Генпрокуратури, вказано, що правоохоронцям дозволено обшукати будівлю на вул. Соборності, 36 — без конкретних кабінетів.

09:55 — До міськради прибули Наталія Сук, Михайло Шевченко та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів (юридичні питання) Віталій Нікіпелов. Олександра Мамая та Оксани Деркач на місці немає. Віталій Нікіпелов зайшов до власного кабінету під наглядом слідчого.

10:10 — Правоохоронці відкрили двері до приймальні Андрія Ляміна. Слідчі дії перемістилися з кабінету Наталії Сук до кабінету Олександра Мамая.

10:15 — В ухвалі на обшук зазначено, що посадові особи Полтавської міськради протягом 2016-2017 років витрачали кошти на «Будгарант-7» та «УМБ-23». Розмір витрачених коштів та особи, причетні до цього, не вказані. Кримінальне провадження, в рамках якого проходять обшуки, було відкрито в квітні 2017 року.

10:20 — За інформацією Олександра Шамоти, обшуки також проводять і в управлінні ЖКГ виконкому Полтавської міськради.

10:38 — Правоохоронці попросили журналістів звільнити Міськраду, оскільки мають дозвіл на обшук всієї будівлі.

Джерело: http://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!