vira.jpg

У середу, 27 вересня, православні святкують одне з 12 головних свят Православної Церкви - Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Це свято відзначається щорічно.

Відповідно до історії, 13 вересня 335 року в Єрусалимі освятили храм Воскресіння Христового. На честь цієї події свято Воздвиження Хреста Господнього перенесли на 14 вересня (за новим стилем - 27 вересня). Усьому християнському світові про це розповіли єпископи, які приїхали на освячення з різних куточків Римської імперії.

Вважається, що в цей день варто піти до церкви, щоб подякувати Богові за порятунок, а також помолиться за своє здоров'я і здоров'я своїх рідних.

 

Традиційно 27 вересня православні вирушають до церкви на всеношну службу. У цей день люди підносять свої молитви Спасителю, дякують йому за життя і благополуччя.

Свято супроводжується виносом хреста. Священнослужитель цим хрестом осіняє всі чотири сторони світу, вимовляючи: "Господи, помилуй!".

На Воздвиження Хреста Господнього православні дотримуються суворого посту. Не можна їсти м'ясо, рибу, яйця і молочні продукти. Їжу можна приправляти тільки рослинною олією.

Крім того, в цей день не слід сваритися і з'ясовувати стосунки з близькими, починати нові справи - вони можуть закінчитися невдачею, ходити в ліс. У народі вірили, що 27 вересня лісовик перераховує лісових звірів, і бачити це простій людині не можна.

За матеріалами "Подробиць"

Як повідомляв "Апостроф", раніше український священик пояснив, чим небезпечна заборона УПЦ МП і як боротися з путінською пропагандою.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!