b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_molotok.jpg

Полтавській суд зобов’язав слідчих відкрити справу щодо порушень управління ЖКГ Полтавської ОДА під час закупівлі сміттєвозів для області

Київський райсуд Полтави зобов’язав слідчих Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області почати розслідування за фактом розтрати коштів обласного бюджету. Відповідне рішення 17 серпня ухвалила суддя Олена Миронець. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень.

Згідно з ухвалою, 6 липня представник ТОВ «ТД АвтоКрАЗ» подав заяву про вчинення злочину до Кременчуцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області. У зверненні йшлося про те, що дії управління ЖКГ Полтавської ОДА (нині приєднано до Департаменту будівництва, містобудування та архітектури і ЖКГ) призвели до розтрати 983 086 грн з бюджету області.

19 травня цього року управління ЖКГ Полтавської ОДА провело тендер на закупівлю сміттєвоза з боковим завантаженням (місткість бункера не менше 18 м³) та додатковим обладнанням (відвал, грейферний захват). Договір на його поставку був укладений із ПП «Виробничо-комерційне підприємство «Альфатекс». За повідомленням «АвтоКрАЗу», переможець не надав сертифікат відповідності на товар, але все одно отримав замовлення. Це є порушенням, адже суперечить ч.1 ст.30 ЗУ «Про публічні закупівлі», за якою замовник мав відхилити пропозицію «Альфатексу».

Рішення щодо обрання переможця та підписання із ним договору приймали шестеро членів тендерного комітету:

  • Едуард Рева — начальник управління ЖКГ Полтавської ОДА;
  • Марина Терегеря — провідний спеціаліст відділу економічного аналізу підприємств житлово-комунальної сфери управління ЖКГ Полтавської ОДА;
  • Владислав Маргушин — головний спеціаліст відділу енергозбереження, систем життєзабезпечення та житлової політики управління ЖКГ Полтавської ОДА;
  • Марина Яковенко — головний спеціаліст відділу праці, управління персоналом та адмінпослуг у сфері ЖКГ управління ЖКГ Полтавської ОДА;
  • Олександр Плішко — начальник відділу праці, управління персоналом та адмінпослуг у сфері ЖКГ управління ЖКГ Полтавської ОДА;
  • Алла Редкіна — провідний спеціаліст відділу управління ЖКГ Полтавської ОДА.

Також представник «АвтоКрАЗу» повідомив правоохоронцям, що сміттєвоз був придбаний за завищеними цінами. Ціна договору склала 3,069 млн грн. «АвтоКрАЗівці» порівняли цю суму із реальними на той час цінами і встановили, що націнка складає близько 32%.

ТОВ «Сучасні вантажівки», який не брав участь у торгах, на власному сайті пропонувавМАЗ-5340С2 (шасі) за 1 336 914 грн ($51 400, станом на 14.06.2017). ТОВ «ВіВа Асістентс» повідомляло, що, станом на 01.03.2017, вартість моделі спецобладнання медіум Б складає 550 000 грн, а змінного грейферного захвата — 33 000 грн. ТОВ «Торговий Дім «Будшляхмаш», станом на 31.03.2017 продавав відвал за 166 000 грн. Тобто сумарна вартість закупівлі УЖКГ могла скласти 2,086 млн грн замість 3,069.

Таким чином різниця між фактичною ціною торгів та роздрібною ціною на аналогічний товар становить більше 983,09 тис. грн.

Вказані дії містять ознаки злочинів, передбачених ч.2 ст.191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.367 ККУ (Службова недбалість).

Саме таке повідомлення і надіслав «АвтоКрАЗ» до кременчуцької поліції. Там його передивилися і за два тижні відправили до Полтавського відділу поліції для проведення перевірки та прийняття рішення. Минуло ще два тижні і його співробітники так і не внесли відомості до ЄРДР.

7 серпня представник ТОВ «Торговий дім АвтоКрАЗ» звернувся до слідчого судді Київського райсуду Полтави зі скаргою на бездіяльність посадових осіб полтавської поліції. Суддя скаргу задовольнила і зобов’язала слідчих відкрити кримінальну справу — тобто внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою «АвтоКрАЗу».

Джерело: http://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!