b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_perevirka1.jpg

На сьогодні у Полтавській ОДА провели шість засідань оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів. За весь період діяльності, на розгляд оперативного штабу надійшло 14 звернень та отримано 20 дзвінків на телефони «гарячих ліній», під час яких громадянам надали юридичну консультацію згідно норм чинного законодавства.

Про це, під час сьогоднішньої апаратної наради у голови Полтавської ОДА, повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, заступник голови штабу Олег Тимченко.

Під час останнього засідання оперативного штабу, яке відбулось 11 жовтня, розглядали звернення Дубини О.С. щодо обмеження прав у користуванні земельною ділянкою та перешкоджання веденню господарської діяльності. За результатом розгляду, направили листи до ГУ Національної поліції в Полтавській області та ГУ Держгеокадастру області для проведення перевірок за фактом звернення.

— Крім того, розглядали лист ГУ НП щодо конфліктних ситуацій, пов’язаних із заволодінням та користуванням землею на території Полтавської області (Решетилівський, Карлівський, Машівський, Чутівський, Кобеляцький, Козельщинський, Миргородський, Полтавський та Хорольський райони). За результатом розгляду, надали доручення ГУ Держгеокадасту, Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА та органам місцевого самоврядування провести перевірки за вказаними у листі фактами, — розповів Олег Тимченко.

Крім того, на виконання доручення Мін’юсту ГТУЮ у Полтавській області спільно з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області розроблено та затверджено графік роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги, яким продовжено їх роботу до 15 листопада.

— Станом на сьогодні мобільними точками здійснено 26 виїздів, зокрема: у місто Карлівка, Кременчук, у селище Диканька, міста Горішні Плавні, Глобино, у селище Машівка, Чутове, у міста Кобеляки, Зіньків, Лохвиця, у селище Козельщина, Оржиця, Шишаки, Чорнухи, у місто Гадяч та селище Котельва, Семенівка, Нові Санжари, міста Лубни, Пирятин, у селище Велика Багачка, у міста Хорол та Миргород, у селище Решетилівка та у місто Гребінка, — зазначив Олег Тимечнко.

Під час виїздів мобільних точок на особистий прийом звернулось 59 осіб, яким надано юридичні консультації.

Найбільш поширені питання, які виникали під час роботи мобільних точок, стосувалися подвійної реєстрації права оренди земельних ділянок, відумерлої спадщини та невитребуваних паїв.

— На сьогодні силових рейдерських захоплень землі чи врожаю на території області не зафіксовано, — підсумував Олег Тимченко.Голова Полтавської ОДА Валерій Головко висловив задоволення роботою антирейдерського штабу в області.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+2 # Друг Алины Кабаевой 23.10.2017, 15:01
Ну а что Вы ???Везде легальные схемы и законные операции, только селяне беднеют и нищяют.....