383806918.jpg

У разі перемоги президента РФ Володимира Путіна на виборах в березні 2018 року, в Європі зросте загроза війни.

Про це розповів головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов.

За його словами, Путін готується переглянути "всі договори з США, що стосуються обмеження озброєнь", про що президент РФ заявив на Валдайському форумі.

"Я ж не вигадую це нічого. І ось вихід з основоположного договору, якому 30 років - Про ракети середньої і меншої дальності, обмеження з СНО-3... є багато договорів дрібних, з "плутонію" - велика проблема", - зазначив Венедиктов.

Журналіст заявив, що, за його прогнозами, ситуація в світі рухається до стану, який був в 1983 році, тобто до моменту загострення протистояння в рамках Холодної війни.

"Я маю на увазі в міжнародному плані. Я нагадаю, що 83-й рік - це збитий південнокорейський "Боїнг" і це ракети в Європі, розміщення збройних сил в Європі. Якщо ми візьмемо динаміку скорочення збройних сил в Європі з підписання різних угод, то ми побачили, що там їх війська скоротилися 10 разів. Зараз починається нарощування", - розповів він.

Така ситуація, зазначив журналіст, ставить під загрозу мир на континенті.

"Я думаю, що це створення бази для конфлікту, безумовно, в Європі. Ми весь час хотіли перенести базу конфлікту в інше місце: Афганістан, Сирія, Куба - подалі від наших кордонів. Але ж ні. Воно просувається до наших кордонів. І, власне кажучи, це накручування, ця спіраль, боюся, що вона стане основною, якщо він (Путін - ред.) висунеться і буде обраний", - заявив Венедиктов.

Раніше кілька тижнів тому Олексій Венедиктов попередив українців про загрозу повномасштабного військового вторгнення з боку РФ в найближчому майбутньому.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!