b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_molotok.jpg

Кременчуцький суд амністував багатодітного волонтера, який для вирішення конфлікту використав гранату РГД-5, що підірвалася біля багатоквартирного будинку

Автозаводський суд Кременчука виніс вирок волонтеру Олегу Засухіну (позивний «Якут»), який влітку минулого року підірвав гранату поряд з багатоповерхівкою у спальному районі. 30 жовтня 2017 року суддя Ганна Олейнікова призначила йому 3 роки ув’язнення і відпустила, бо він має трьох неповнолітніх дітей. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, Олега Засухіна правоохоронці затримали 10 липня 2016 року. За 4 дні до цього він прийшов до будинку по вул. Княгині Ольги (Червоних слідопитів) із двома гранатами. У результаті одна з них підірвалася, іншу — вилучили.

Згідно з матеріалами справи, Олег Засухін був п’яний. Упродовж вечора він спілкувався із різними знайомими. В якийсь момент зрозумів, що його натільний хрестик кудись зник. Засухін подумав, що його вкрали. Він повернувся додому, взяв дві гранати РГД-5 та Ф-1. Після цього прийшов до будинку по вул. Княгині Ольги, 10 і почав вимагати від жінки повернути його хрестик. Погрожував вбити її та всіх присутніх поряд. При цьому тримав у руці РГД-5.

До Засухіна підійшов військовий АТО, ім’я якого не називають. Він затиснув його руку з гранатою та відтягнув за кут будинку. Після цього АТОвець розтиснув руки та побіг від місця. Граната підірвалася і осколками зачепила Олега Засухіна. Присутні поряд кременчужани викликали поліцію.Вибух почули і військові з в/ч 3059, що розташована у тому ж мікрорайоні. Вони прибігли на місце події і затримали Олега Засухіна до приїзду правоохоронців. Пізніше правоохоронці обшукали його будинок і знайшли канабіс. Чоловік мав листя та рослини коноплі.

На суді Засухін пояснив наявність у нього гранат та наркотиків наступним чином. Він волонтер (за даними «Полтавщини», має позивний «Якут») і часто перевозив бійців АТО. Він припустив, що хтось з них залишив гранати у його автомобілі. Насіння коноплі він мав для рибальства.

Суд заслухав покази свідків і обвинуваченого та матеріали справи. У результаті Олега Засухіна визнали винним у погрозах вбивством (ч.1 ст.129 ККУ), носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 ККУ) та незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, наркотиків без мети збуту (ч.1 ч.309 ККУ).

За сукупністю злочинів кременчужанина засудили до 3 років та одного місяця позбавлення волі. Одночасно суддя Ганна Олейнікова застосувала до нього ст.4 ЗУ «Про амністію у 2016 році». Олег Засухін має трьох неповнолітніх дітей, тому його відпустили. Та до цього він встиг майже 11 місяців просидіти в СІЗО. Термін з 7 липня 2016-го по 29 травня 2017-го йому зарахували у строк відбування покарання як день за два.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!