tuka.jpg

Після початку блокади Донбасу, організованої нардепом Семеном Семенченком, окупаційна влада Донецька і Луганська заявила про націоналізацію місцевих підприємств, але незабаром назвала цей процес "введенням зовнішнього управління", щоб уникнути відшкодування збитків за знищення промисловості регіону.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Націоналізація" протрималася два дні. На третій день вони оголосили, що це буде не "націоналізація", а "введення зовнішнього управління". Начебто дуже схоже, так? Але принципова різниця полягає в тому, що націоналізація в основі своїй має зміну власника, зміну права власності. А ось введення зовнішнього управління зміни власності не передбачає", - зазначив він.

Разом з тим, Тука підкреслив, що це ніякого захисту не дає, оскільки в міжнародному праві, в тому числі в гуманітарному, є такий термін, як перешкоджання праву власності.

"Тобто якщо ви володієте вашим автомобілем, а ваш сусід у вас його забрав і не дає вам ним користуватися - це теж порушення права власності. Абсолютно таке ж, як якби він у вас його відібрав і заявив, що це його автомобіль", - уточнив заступник міністра.

За його словами, саме на цих підставах вже відбуваються позови проти РФ, але вони можуть розглядатися роками.

Тука додав, що в стратегії по Донбасу також йдеться про захист майнових прав.

"Для мене несподівано, до речі, було те, що і це питання підняв Пер Фішер (представник ОБСЄ з Німеччини в Тристоронньої контактній групі, - ред.). Я так розумію, вони готуються до того, щоб це питання підняти і в Мінську перед росіянами. І мене це радує. Тому що це свідчить про збільшення тиску на Росію з кожним днем ", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Україна підкладе під росіян "бомбу", мова йде про мільйони - Георгій Тука".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!