383694948.jpg

Чиновники не перевірили хід ремонту школи та провели оплату робіт — оштрафували лише підрядника. 4 квітня 2016 року відділ освіти Машівської районної державної адміністрації підписав договір з ФОП Володимиром Дудником на ремонт початкової школи в селі Кошманівка. Підрядник мав зробити ремонт за 250 тис. грн. Того ж дня Володимир Дудник отримав попередню оплату 75 тис. грн для закупівлі матеріалів. Решту 175 тис. грн він отримав в червні 2016 року після підписання чиновниками акту виконаних робіт.

Підрядник отримав всю суму, однак роботу зробив частково. Правоохоронці встановили, що підприємець підробив акти, і вказав в них ті види та об’єми робіт, яких не виконав.

Так підприємець не виконав наступні роботи:

  • розбирання та улаштування покрівлі з хвилястих азбестоцементних листів;
  • заміна риштування;
  • установлення двох питних фонтанчиків з педальним пуском;
  • на підвісних стелях замість монтажу 82 люмінесцентних світильників, підрядник встановив 21.

За підрахунками правоохоронців підприємець завдав збитків державі на суму 78 тис. грн.

Чиновники, які прийняли акт, не помітили, що роботи в школі виконані не до кінця. Вже 12 вересня 2016 року відділ освіти Машівської РДА знову уклав новий договір на ремонт приміщення Кошманівської початкової школи із ФОП Володимиром Дудником за 78,5 тис. грн. Документи знову були підроблені, але на значно скромнішу суму — 792 грн.

Цікаво, що на цьому спроби «доремонтувати» школу не закінчилися. Відділ освіти Машівської РДА уклав з ФОП Дудник ще 2 договори на ремонт приміщення початкової школи в селі Кошманівка: 24 січня 2017 року на суму 63,3 тис. грн та 2 березня на суму 17 тис. грн.

Кримінальне провадження проти підприємця відкрили 24 жовтня 2017 року. Вже 7 листопада Володимир Дудник щиро покаявся, визнав вину та уклав угоду з прокурором.

8 листопада 2017 року Машівський районний суд, в особі судді Світлани Косик, прийняв угоду та призначив підприємцю штраф — 4 тис. 760 грн. В суді Дудник заявив, що завдані збитки він відшкодував державі. Однак в бухгалтерії відділу освіти Машівської РДА повідомили, що жодних коштів від Володимира Дудника досі не отримували.

У рішенні суду зазначено, що Дуднику дозволяється й надалі займатися діяльністю в сфері будівництва. Для нього це чудова новина, бо в районі він успішний підприємець. Наприклад, в 2017 році він підписав 6 договорів на загальну суму 349 тис. грн. Серед них ремонт шкіл у Машівці та Селещині.

Запитання: Як чиновники взагалі прийняли акти виконаних робіт і не побачили, що немає двох фонтанчиків для води і не перекладений дах в школі? Чому до відповідальності притягнули тільки підприємця?

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!