b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_molotok.jpg

В суді зачитали обвинувальний акт підозрюваним у вбивстві та пограбуванні двох полтавських підприємців Юрія Безніщенка та Алли Вітряк

Вчора прокурор Яна Рощепа в залі Полтавського районного суду зачитала обвинувальний акт Геннадію Андреєву та Руслану Клеменчуку — підозрюваним у вбивстві та пограбуванні двох підприємців Юрія Безніщенка та Алли Вітряк. Останні влітку 2016 року зникли на автомобілі Volkswagen Touareg.

Обвинувальний акт прокуратури

Згідно з версією прокуратури, вбивство сталося наступним чином.

Підозрювані — двоє селян. Геннадій Андреєв — 37-річний мешканець села Грицаївка Кобеляцького району. В той час жив в оселі своєї матері в селі в Гутирівка Полтавського району. Руслан Клеменчук — 34-річний уродженець села Шпитьки Києво-Святошинського району. Мешкав в Полтавському районі. Обоє раніше судимі.

14 червня 2016 року Андреєв та Клеменчук побачили у лісосмузі біля Абазівки автомобіль Volkswagen Touareg та вирішили його пограбувати. У Андреєва був пістолет. Спочатку він його продемонстрував чоловіку і жінці, які були на задньому сидінні автомобіля. Потім Андреєв підійшов до задніх лівих дверцят і через опущене скло і вистрелив в голову Юрію Безніщенку. Після цього вбивця підійшов до правих задніх дверцят і зробив один постріл в голову Аллі Вітряк. Від отриманих травм жертви померли на місці.

Селяни викрали з автомобіля $3000 та золоті прикраси Алли Вітряк на суму 18 тис. грн. Трупи відвезли на викраденому автомобілі та закопали у лісосмузі між селами Гутирівка та Бугаївка. Volkswagen Touareg забрав Геннадій Андреєв, де в гаражі розбирав його на частини для продажу.

18 червня 2017 правоохоронці провели обшук у помешканні матері Андреєва та знайшли розібраний автомобіль, пістолет з глушником і шість набоїв калібру 9 мм.

Геннадію Андреєву інкриміноване вчинення злочинів за ст. 115 (умисне вбивство 2 осіб з корисливих мотивів), ст. 187 (розбій), ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 263 (придбання, зберігання, носіння вогнепальної зброї) КК України.

Руслану Клеменчуку інкриміноване вчинення злочинів за ст. 187 (розбій), ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 396 (приховування особливо тяжкого злочину) КК України.

Підозрювані свою вину визнають частково. Вони розповіли, що знайшли автомобіль з двома трупами. Пограбували небіжчиків, закопали їх тіла, а машину пустили на розбирання.Справу розглядає колегія суддів у складі Ігоря Кіндяка, Ольги Путрі та Леоніда Шелудякова. Судді ухвалили порядок розгляду справи. Спочатку суд має розібратися з психічним здоров’ям підозрюваного Геннадія Андреєва. Оскільки, за його словами, у 2009 році він отримав травму голови, довго лікувався від психічних розладів і зараз приймає препарат азоліптол. Потім будуть розглядатися документальні матеріали справи, допитуватимуться свідки, потерпілі, і, на сам кінець, показання обвинувачених. Після цього суд має вирішити, чи є вбивцями підприємців люди, які зараз сидять за ґратами.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!