b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_kuraev.jpg

Протодиякон РПЦ Андрій Кураєв заявив про те, що священик повинен нести відповідальність за падіння освяченої ракети "Союз-2.1б", що викликало невдоволення інших церковників.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Якщо людина щось робить, а виходить погано, то для нього це питання задуматися, чи правильно він робить. Дуже дивно, що церква наче надає послуги, але ніколи не відповідає за якість цих послуг", - прокоментував Кураєв падіння ракети, яка раніше була освячена представником РПЦ.

У відповідь, священик Благовіщенській єпархії Святослав Шевченко заявив про те, що освячення не гарантує від "людського фактора".

"Освячення машини не захистить від ДТП, якщо ти порушуєш правила дорожнього руху. Скажімо так, якщо освятити машину з порожнім бензобаком, вона не заведеться. Ми звертаємося до Бога з молитвами, але освячення не скасовує людського фактора, не скасовує і поломок. Ми хрестимо людей і не гарантуємо, що вони потраплять в рай, вінчаємо і не говоримо, що вони точно не розлучаться, це вже залежить від людей. Є ідея співдіяння людини і бога", - заявив він.

Раніше в РосЗМІ з'явилась інформація про те, що причиною катастрофи російського супутника "Метеор-М" є людський фактор.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!