sakvarilidze.jpg

Соратник екс-президента Грузії Давид Сакварелідзе заявляє, що при проведенні обшуку у Міхеіла Саакашвілі, правоохоронці не надали жодного процесуального документа. В інтерв'ю телеканалу ATR Сакварелідзе розповів деталі подій 5 грудня.

"Всі вранці спали. Зв'язок була заглушена і Міхеїл не міг нікому додзвонитися. В результаті він таки додзвонився нашому приятелеві в Грузії Кобі Накопії і вже він зв'язався зі мною. Я відразу ж написав статус, щоб люди під'їжджали до місця. Коли я під'їхав, там вже були прихильники", – говорить Сакварелідзе.

За його словами Саакашвілі був у квартирі сам.

"Так, охоронців у нього не було. Я тільки недавно його переконав, щоб він найняв собі охорону, коли виходить у публічні місця. Квартира досить велика, щоб провести там обшук швидко. Вони за 40 хвилин провели обшук і приступили до затримання", – зазначає Сакварелідзе.

За його словами, правоохоронці не склали протокол про обшук:

"Вони зламали сейфи, вилучили частину речей і не склали навіть протокол. Жодного процесуального документа ми так і не отримали. Адвоката пустили тільки в якості спостерігача".

"У цей самий час на даху вже велася операція із затримання. Адвоката теж намагалися затримати, так що складно сказати, що Богомазов на місці події був присутній як захист Міхеіла", – зазначив Сакварелідзе. 

Щодо того, навіщо Саакашвілі забрався на дах будинку, Сакварелідзе вважає, що це був "запасний план":

"Я думаю, що у нього був цей план в якості запасного і він його продумав. Краще запитати у нього, але він діяв правильно, ми таким чином виграли час і не дали до кінця здійснити свавілля".


За словами Сакварелідзе, "звільнення" Саакашвілі з автобуса з правоохоронцями було імпровізацією:

"Що стосується блокування автобуса, то ніякого плану не було. Це була чиста імпровізація, якій, напевно, ніхто і не міг спрогнозувати. Чому Саакашвілі був з розстебнутими наручниками? Він мені розповідав, що коли люди почали блокувати автобус, СБУ-шники самі зняли з нього ці наручники", – заявив Сакварелідзе.

Читайте також: "На слизькому даху. Як Луценко та СБУ ловили Саакашвілі, але не впіймали"

Раніше в коментарі "Українській правді" прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко стверджував, що 5 грудня Саакашвілі в присутності адвоката ознайомився з постановою про затримання.

Джерело: http://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!