moskal.jpg

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль, коментуючи скандал через закон про освіту, заявив, що в регіоні більше говорять на діалектах (говорах), тому в деяких селах легше вивчити угорську мову.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Lb.ua.

"У регіоні не було великих міграційних процесів. Відбувалися швидше змішування національностей. Тому зараз існує чимало сіл, які наполовину складаються з українців і представників іншої національності", - сказав Москаль.

Разом з тим, він підкреслив, що конфлікт щодо мови в Угорщині був з Румунією і Словаччиною. І тоді Угорщина змусила Румунію і Словаччину здатися.

"Угорці ставлять на перше місце діаспору. Вони не проживають так, як українці по всьому світу: від Парагваю до Канади. Тому Угорщина не піде на поступки", - вважає глава ОДА.

Москаль уточнив, що угорці доплачують лікарям і вчителям, які працюють в окремих населених пунктах Закарпаття і оплачують податки до місцевих бюджетів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в сьому статтю Закону "Про освіту" не будуть внесені зміни.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!