b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_b79ac737bea7b8a8144dce456e5186b6.jpg

Скандальний Ілля Ківа потрібен голові МВС Арсену Авакову, перш за все, для того, щоб "бити" конкурентів і мати можливість вести торги з іншими ключовими функціонерами української політики.

Таку думку озвучив "Апострофу" політтехнолог Дмитро Раїмов.

"Не можна було його (Ківу, -"Апостроф") тримати в структурах МВС. У зв'язку з тим, що це репутація Авакова. Йому потрібно було придумати якусь політичну функцію, при якій він би міг потім присутні в політичному просторі. Для цього і була обрана ця політична партія. Основне завдання - збереження Ківи як медійної персони і атака на соціалістичне поле, тобто людей, які використовують соціалізм для своєї кампанії. Перш за все, на наступному електоральному циклі, на виборах 2019 року Ківа буде атакувати Юлію Тимошенко ", - сказаваімов.

За словами політтехнолога, ще одним завданням Авакова є втриматися в кріслі міністра внутрішніх справ.

"Просто ніхто не знає, хто з ким прийде до виборчого циклу 2019 року. Головне завдання Авакова - зберегти себе на посаді голови МВС, у нього немає амбіцій стати прем'єр-міністром або президентом. Якщо у нього буде кілька політичних проектів, пов'язаних з виборчою кампанією, наприклад, "Народний фронт", Ківа і можуть з'явитися ще політпроекти, пов'язані з добробатамі, то це все разом може стати його політичною грою. Ківа своїм радикалізмом і зовнішньою рекламою збере 1,5% голосів, і Аваков може, наприклад, домовлятися з Тимошенко. Про те, що добробати можуть виступити за неї. Або інший сценарій: Ківа може піти, а його політпроект може підтримати вас на наступних виборах. Такими торгами Аваков може забезпечувати собі місце. Або він може забезпечити собі місце за рахунок підтримки Порошенко, сказавши, що Ілля Ківа штурмуватиме Тимошенко постійно. Або може підтримати Тимошенко, тим самим знижуючи її рейтинг, будучи технічним кандидатом. Варіантів безліч", - підкреслив Раїмов.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа": Все вирішується у Авакова в кабінеті: цікаві деталі проекту соціаліста Ківи.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!