b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_danilu.jpg

Міністр фінансів Олександр Данилюк звинувачує Генеральну прокуратуру в спробах перешкоджати розслідуванню щодо Приватбанку.

Про це він повідомив у ході брифінгу в четвер, передають "Українські новини".

"Тут неприпустимі кулуарні домовленості. Замість цього Генпрокуратура робить наступне - затягує розслідування щодо колишніх керівників і власників Приватбанку", – заявив Данилюк.

"Державним Приватбанком було ініційовано 5 кримінальних справ, які розслідуються ГПУ. Зокрема, доведення банку до неплатоспроможності, незаконне виведення коштів з банку, неналежне використання конфіденційної інформації та серверів банку. Однак жодну справу не було передано в суди", – зазначив міністр.

Данилюк зазначив, що розслідування у всіх справах затягується і йде повільно, крім того, ГПУ замість того, щоб вести розслідування проти колишнього керівництва і власників банку, ініціює розслідування щодо працівників НБУ, Мінфіну та банку.

"Зокрема, Генпрокуратурою було порушено провадження про незаконні дії НБУ, Мінфіну, і ці слідчі дії ведуться дуже активно", – повідомив міністр.

За його словами, також ГПУ веде розслідування проти залучених банком радників, які розслідують масштабні махінації в Приватбанку до націоналізації.

На думку Данилюка, це неприпустимо, адже держава вже витратила на націоналізацію і докапіталізацію Приватбанку 140 млрд гривень.Глава Мінфіну заявив, що вимагає відставки генпрокурора.

"Випадкова зустріч Юрія Луценка з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Англії викликає багато питань. Крім того, генпрокурор дискредитував себе атакою на нові антикорупційні органи і нездатністю довести важливі справи до суду", – зазначив Данилюк.

"Таким чином, він дискредитує перед міжнародними партнерами президента і парламент, який довірив йому таку важливу роль і функцію, а також влада в цілому. Тому він повинен піти у відставку. Я вимагаю його відставки", – сказав міністр.

Джерело: http://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!