383942655.jpg

Екс-президент Грузії, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі не братиме участі у допиті СБУ, оскільки повістку йому надали з порушенням.

Про це під будівлею СБУ 26 грудня заявив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

"Нами не планується прохід до слідчого кабінету для проведення слідчих дій у зв’язку з порушеннями. В одній повістці вказані 2 слідчі дії – допит і отримання зразків для експертизи. Ми вважаємо, що ці дві слідчі дії не мають права разом проходити, про це каже і КПК", - сказав Чорнолуцький. 

Також адвокат додав, що слідчий не вказав, які зразки будуть відбиратися для майбутньої експертизи у Саакашвілі.

"Тому просимо перенести ці слідчі дії, роз'єднати їх в окремі слідчі дії, і на кожну слідчу дію направити на Саакашвілі повістки. На допит ми готові окремо прийти і надати на всі запитання відповіді, також просимо надіслати повістку на окрему слідчу дію на отримання зразків для експертизи", - сказав Чорнолуцький.

За його словами, тільки в такий спосіб буде виконано умови процесуального законодавства.

"Наразі ми зареєстрували клопотання про перенесення слідчих дій у зв’язку з незаконним поєднанням слідчих дій в один день та за одною повісткою про виклик", - сказав Чорнолуцький.

Він додав, що Саакашвілі готовий отримати нові повістки згідно з вимогами процесуального законодавства і прийти окремо на допит і окремо на відібрання зразків для експертизи.

Як відомо, у липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвіліукраїнського громадянства.

У серпні Головна прокуратура Грузії направила запит про екстрадицію Саакашвілі.

Екс-президент Грузії заявляв, що  готує клопотання до Мін'юсту, в якому наведе аргументи, чому його не можна екстрадувати на батьківщину.

8 грудня Саакашвілі затримали і помістили до ізолятора тимчасового триманняСлужби безпеки України на Аскольдовому провулку.

Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Генпрокуратура стверджує, що Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

11 грудня у Печерському райсуді розглядали обрання запобіжного заходу затриманому лідерові "Руху нових сил" Міхеілу Саакашвілі. 

Суд відпустив екс-президента Грузії на час розслідування.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід затриманому Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Апеляцію прокуратури на рішення Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу для Саакашвілі, яка мала розглядатись 22 грудня, перенесли на 3 січня.

Джерело: http://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!