b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_lisak.jpg

Медична реформа у селах — важлива складова розвитку об’єднаних громад. Адже тепер медицина стане доступнішою для населення та матиме сучасне технічне обладнання. Перспективи її розвитку обговорили сьогодні у Полтавській обласній державній адміністрації.

9 січня в Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА обговорили реалізацію медичної реформи на Полтавщині. На зустрічі начальник департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак акцентував увагу на необхідності забезпечення сільських лікарень рентген-обладнанням та якісною флюорографією. А з директором Департаменту будівництва, містобудування та архітектури і ЖКГ Полтавської ОДА Тимофієм Голбаном обговорили питання будівництва та реконструкції амбулаторій у селах. 

Будівництво та реконструкція амбулаторій — одне з завдання адміністрації

15 районів області звернулися до Департаменту охорони здоров’я для будівництва нових амбулаторій. Учасники наради розглянули їхні пропозиції та напрацювали шляхи реалізації. 

— Будівництво нових абмулаторій сімейної медицини не тільки поліпшить якість послуг. Це сприятиме й створенню нових робочих місць. Наше завдання — створити однаково комфортні умови і у містах, і у селах. Адже усюди люди потребують якісної медицини, — наголошує директор Департаменту будівництва Тимофій Голбан.

Що таке телемедичні послуги? 

Окрему увагу приділили телемедицині. Це комплекс дій для допомоги пацієнту, коли критичним чинником їхнього надання є відстань. Перевагою такого введення у сільську медицину стане швидше реагуванням на проблеми пацієнтів. Також лікарі зможуть дистанційно радитися на відстані. Крім того, це дозволить оперативніше комунікувати різним відділам медицини. 

За словами Віктора Лисака, проведення інтернету на Полтавщині потребують Гребінківський і Зінківський райони, а також Засульська ОТГ.

— Зараз питання стоїть у тому, щоб надати усім районам якісний інтернет. У деяких селах він існує, але тільки високошвидкісний. Ми ж плануємо його покращити на широкосмуговий, який збільшить швидкість передачі даних. Це стане перевагою для медичного обслуговування, — стверджує Віктор Петрович. 

У планах зробити можливим консультування пацієнта з лікарем за допомогою телемедицини. Це дозволить отримувати необхідні консультації з будь-яких питань, що стосуються здоров’я, прямо за місцем проживання. Такий підхід до лікування забезпечить хворому вчасний доступ до лікування. 

— Сучасні технології відкривають нові можливості для пацієнтів. Не потрібно витрачати зайвий час, не потрібно стояти у чергах. Тим більше, якщо людина у важкому стані. Ми маємо рухатися у дусі часу. Тому я особисто контролюватиму, як на Полтавщині проходитиме реформа сільської медицини, — підсумував голова Полтавської ОДА Валерій Головко. 

Загалом у сільській місцевості живе понад 30% населення України. На Полтавщині цей показник навіть більший. Тому важливо забезпечити людей навіть у найвіддаленіших куточках області якісними медичними послугами.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!