kongress.jpg

Представники Демократичної партії США представили в Конгресі доповідь обсягом понад 200 сторінок, в якому звертається увага на посилення втручання Росії у політичні процеси в Європі. Також вказується, що деякі Західні демократії відповідають на дії РФ агресивними контрзаходами, в той час як президент США Дональд Трамп досі не представив стратегічний план по захисту Сполучених Штатів від нового втручання Кремля.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

"Ніколи раніше президент Сполучених Штатів так не ігнорував таку серйозну і зростаючу загрозу національної безпеки США", - йдеться в доповіді.

Як сказав один з авторів доповіді – сенатор Бен Кардін – документ підготовлений для того, щоб американці змогли побачити "справжній розмах і масштаб" зусиль російського президента Володимира Путіна з підриву демократії в усьому світі.

"У той час як президент Трамп практично не діє, Путін продовжує вдосконалювати свій асиметричний арсенал і шукати майбутні можливості для того, щоб підірвати підтримку демократичних і міжнародних інститутів, які створили Сполучені Штати і Європа за останні 70 років", - сказав Кардін.

Зазначається, що хоч і високопоставлені члени Республіканської партії і не приєдналися до доповіді, він відображає певні інтереси "республіканців", зокрема, агресивне використання фінансових санкцій проти Росії, і тиск на соціальні мережі, щоб вони були більш прозорими, коли мова йде про політичну рекламу в інтересах Кремля.

У доповіді, яка базується на відкритих джерелах, так і на бесідах з європейськими чиновниками, також наводяться приклади багаторічних кібератак з боку РФ, політики дезінформації, підпільних операцій в соціальних мережах, фінансування політичних груп, корупція, спроби замаху і військові операції, які дестабілізують демократичні уряди в Україні і Грузії.

Зокрема, як приклад наводяться втручання Росії у парламентські вибори у Франції та Німеччині в 2017 році, а також втручання в парламентські вибори у Фінляндії в 2015 році, використовуючи кампанію з дезінформації у Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році Трампу пропонували вивести частину військ США з Східної Європи в якості поступки Кремлю.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!