b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_031.jpg

12 січня у приміщенні Головного управління ДСНС України у Полтавської області відбулася селекторна нарада. Це перше планове засідання штабу ДСНС України з областями. На ній обговорили проблемні питання по всім областям та план дій на 2018 рік.

Підготовка до зміни погодних умов

Минулорічні зими, які створили заметілі на дорогах і затори цього року теж прогнозовані. За даними штабу очікується збільшення сантиметрів снігу удвічі порівняно з минулим роком, а також зниження температури. Тому керівництво ДСНС України закликало голів ОДА та місцеве самоврядування до підготовки належної техніки. У Полтавській області виділили півмільярда гривень на утримання доріг. 

Області, які недостатньо відреагували на минулорічні попередження штабу ДСНС та не звернули увагу на метеорологічні показники це: Київська, Вінницька, Житомирська, Черкаська, що в кінцевому результаті призвело до заторів на дорозі та втручання прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. 

У Полтавській області цьогоріч утримання та догляд за дорогами переходить на баланс Полтавської ОДА. Тому першочерговим завданням керівництва області є очистка та догляд за автошляхами. Заступник голови обласної державної адміністрації Роман Товстий акцентував, що Полтавська область у минулому році мала високі показники у роботі безпеки на дорогах.

— У минулому році наша область мала високий рівень безпеки на дорогах. Спільними силами ОДА з ГУ ДСНС чітко сформували свої дії, тому й досягли успіху. Ми перевіряли ситуації на кордонах з областями, їх утримання та очистку. Тому цього року ми продовжуватимемо й далі цю налагоджену роботу.

Інформування населення

Начальник ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Салогуб наголосив на потребі інформування населення міста та області. А особливо водіїв, які будуть перебувати за кермом машин. Щоб у разі негараздів вони знали куди звернутися. У цьому його підтримав і Роман Товстий, який звернув особливу увагу на райони.

— Ми маємо налагодити інформацію на радіо, телебаченні, газетах. Щоб жителі навіть у віддалених сіл та селищ знали куди звернутися у разі небезпеки, — говорить Роман Товстий

Штаб ДСНС України для зручності та мобільності пропонує налагодити комунікацію між областями.

Ще одним з головних питань обговорення була відповідальність посадових осіб. У Київській області за недотримання чиновниками обов’язків звільняють та штрафують.

ОТГ — утримують автошлях за свої кошти

Новостворені об’єднанні територіальні громади тепер обслуговуватимуть свої дороги за власний бюджет. На балансі ОДА створюватимуться комунальні підприємства або підрядники, які обслуговуватимуть дороги по області. Тому ОТГ зможе підписати контракт для обслуговування автошляху. Але платитимуть за надані послуги вже зі свого бюджету. Якщо ж у громаді вже існує КП, то вони визначаються з ділянками, які доглядатимуть.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!