Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Business/100grn.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Business/100grn.jpg'
100grn.jpg

Рішення Краматорського суду про спецконфіскацію 1,5 млрд долл екс-президента Віктора Януковича могло бути засекречено через недоробки, або щоб приховати прізвища близьких до нинішнього керівництва країни осіб.

Таке припущення в коментарі "Апострофу" озвучив колишній народний депутат Єгор Фірсов.

Він зазначає, що в рішенні суду є помилки, через які соратники Януковича можуть через міжнародні інстанції домогтися повернення коштів.

"Ці гроші були вкрадені з корупційних потоків. Їх вкрали у держави, але оскільки Генпрокуратура недопрацювала за звинуваченням, Курченко-Арбузов можуть довести, що це було фіктивне рішення, а Україна має відшкодувати гроші. Фактично українці будуть віддавати зі своїх кишень колись вкрадені у нас гроші", - припускає Фірсов.

Також він не виключає, що рішення було засекречено через згадки в ньому іноземних фірм і прізвищ чиновників.

"Тобто можна було спрогнозувати: якщо ці фірми зберуться йти в міжнародні суди, їм буде складно, так як рішення вони на руках не мають. По-друге, там є назви фірм, в яких працювала Валерія Гонтарєва. Щоб ніхто не дізнався про це, рішення засекретили, оскільки виходить, що людина, яка очолює Нацбанк, допомагала Януковичу і його поплічникам легалізувати вкрадені гроші в офшорах", - зазначає Фірсов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Загроза для кожного: що не так із поверненням грошей Януковича Україні.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!