tramp.jpg

На національний молитовний сніданок з президентом США Дональдом Трампом, який відбудеться в четвер, 8 лютого, в готелі Washington Hilton американської столиці, прилетіли кілька десятків українських політиків, бізнесменів, громадських діячів, представників релігійних кіл.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Я можу підтвердити, що в цьому році у сніданку візьмуть участь понад 3,8 тис. людей, які представляють понад 130 країн і територій по всьому світу", - заявив офіційний представник організатора заходу фонду Fellowship Foundation Ларрі Росс.

За даними джерел з американської адміністрації, Трамп підтвердив свою участь у сніданку, і зараз в готелі проходять підготовчі заходи. Офіційний старт програми запланований на 07:30 ранку за місцевим часом (14:30 за Києвом). Оскільки сніданок носить аполітичний і суто релігійний характер, всі заходи будуть проходити без камер, і списки учасників офіційно не оголошуються ні до, ні після події.

З України традиційно очікується численна делегація, яка прибуває по офіційним і приватним запрошенням.

"Уже зараз відомо, що в цьому році захід повинні відвідати представники ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Григорій Немиря; представники фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, Павло Унгурян, члени БПП Артур Герасимов, Максим Єфімов, Андрій Павленко, інші народні депутати України. Крім того, очікується участь міністра освіти і науки України Лілії Гриневич; голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, директора департаменту у справах релігій Мінкультури Андрія Юраша", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в п'ятницю вранці має відбутися традиційна українська частина молитовного сніданку, де зберуться окремо представники української та ряду європейських делегацій, а також представники уряду і Конгресу США.

Видання додає, що в цьому році очікується також присутність на "сніданку з Трампом" численної делегації з Росії. Поки невідомо, чи будуть вони проводити офіційні зустрічі з американськими чиновниками і політиками, з огляду на останні результати розслідувань ФБР і Конгресу щодо втручання РФ у вибори в США.

Як повідомляв "Апостроф", адвокати президента США Дональда Трампа радять йому не давати показання в розслідуванні про втручання Росії в американські вибори в 2016 році.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!