384036566.jpg

Суд першої інстанції призначив першому спійманому на хабарі патрульному поліцейському Полтави 5,5 років ув’язнення з конфіскацією половини майна

Октябрський районний суд Полтави виніс вирок патрульному поліцейському Полтави Роману Цілюрику, який попався на хабарі. 2 лютого суддя Анатолій Савченко засудив його до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Як повідомив прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування слідчими органів прокуратури Полтавської області Віталій Рева, також поліцейський не має права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, в правоохоронних органах упродовж 2 років. Також його та позбавили спеціального звання — лейтенант поліції.

Нагадаємо, Романа Цілюрика затримали 14 травня 2017 року під час отримання 2 тис. грн хабара. Напередодні патрульний затримав автомобіль, склав адмінпротокол стосовно водія, який керував авто у нетверезому стані, та забрав ключі. Саме за їх повернення поліцейський вимагав гроші. Щоб уникнути відповідальності, він долучив посередника. Останній взяв кошти від порушника та передав їх поліцейському.

Правоохоронці відкрили провадження за ч.3 ст.368 ККУ (Одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням). За цією статтею патрульному загрожувало від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Романа Цілюрика посадили під домашній арешт та відсторонили від посади.

За майже 9 місяців правоохоронці закінчили розслідування і суд 1-ї інстанції зміг винести вирок: 5 років і 6 місяців ув’язнення з конфіскацією 1/2 належного йому майна, позбавили звання лейтенанта та права обіймати посади в правоохоронних органах протягом 2 років.

Вирок суду поки що не набрав законної сили і Роман Цілюрик має місяць на оскарження його до апеляційного суду.

Нагадаємо, другий затриманий на хабарі патрульний поліцейський Полтави Євгеній Дрозд був засуджений 3 місяці тому. За одержання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. грн він отримав 25 тис. грн штрафу.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!